Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.02.2017.

10:40

Miličić za B92: Jokić kao Dirk, Teo ne može u NBA

Bio je drugi pik na jednom od najjačih NBA draftova, bio je velika nada srpske košarke, bio je kratko i kikbokser, a sada je posvećen porodici i voćarstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Miličić za B92: Jokić kao Dirk, Teo ne može u NBA
B92

Darko Miličić ugostio je B92 u svojoj kući kod Novog Sada i otvoreno je govorio o mnogim temama.

Mnogi Nikolu porede sa Divcem, ali Darko kaže da centar Denvera nema dodirnih tačaka sa legendom srpske košarke.

"Ma, kakav Divac. Ja razumem to poređenje jer je Divac naša legenda. Ja te statistike ne pratim, ali koliko znam Divac je imao oko 11 poena u proseku, ovaj dečko ako bude nastavio ovako imaće preko 25, ne može da se poredi sa Divcem. Pogotovo što je on po meni mnogo mekši od Divca, mnogo bolje rešava neke situacije u gužvi. Divac je bio klasičan centar, ovaj dečko iz dva koraka baca floutere, baca se u stranu, bukvalno radi neke stvari koje rade trojke. Po meni, nema veze sa Divcem, u smislu igrača. Što se statistike tiče, Nikola mi je više Dirk Novicki. Bukvalno pokriva pet pozicija što je za dečka od 208 neverovatno. Oni koliko sam video kada ne znaju šta će dodaju njemu, kreću se i on će naći nekog."

Kompletan razgovor sa Darkom Miličićem pročitajte u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve