Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.02.2017.

23:00

Karpošu istorijski trofej u Kupu Makedonije

Košarkaši skopskih Karpoš sokola osvojili su Kup Makedonije, nakon što su pobedili kavadarski Feni industri 80:69 (21:20, 21:17, 13:15, 25:17).

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Karpošu istorijski trofej u Kupu Makedonije
Foto: ABA/Karpoš Sokoli/Igor Panevski

U finalnoj utakmici Kupa koja je održana u, što je za makedonsku košarku neuobičajeno punoj sali u Kavadarcima, tim iz skopske opštine Karpoš pobedom nad domaćim timom osvojio je svoj prvi trofej.

Finalna utakmica je tokom većeg dela bila izjednačena, a pobednički tim je prednost napravio na početku četvrtog perioda, u kojem je vodio i sa dvocifrenom razlikom.

Za Karpoš sokole ovo je bilo drugo finale Kupa, nakon što je prošle godine izgubio od MZT iz Skoplja. Feni iz Kavadaraca je ostao na dva osvojena pehara u četiri finala Kupa.

Prethodno su u finalnoj utakmici Kupa u ženskoj konkurenciji košarkašice Vardara osvojile taj trofej prvi put pobedom nad ekipom Badela 1862, koji je makedonski Kup osvajao poslednje tri sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve