Nova vest
Košarka

Subota, 11.02.2017.

08:55

EL: Plej-of je i dalje u Zvezdinim rukama

Uprkos dva uzastopna poraza u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde i dalje imaju sudbinu oko plasmana u plej-of u svojim rukama.

Izvor: AK

Autor: AK

EL: Plej-of je i dalje u Zvezdinim rukama
Foto: StarSport

Do kraja regularnog dela sezone EL je ostalo još osam kola, a crveno-beli su na deobi šeste i sedme pozicije sa Baskonijom sa po 12 pobeda i 22 utakmice.

Korak iza njih su istanbulski timovi Anadolu Efes i Darušafaka sa po 11 trijumfa, pa će se između ova četiri tima voditi borba za četvrtfinale.

Teorijski, šansa da se tamo nađe još uvek postoji za Žalgiris, a minimalnu nadu i dalje gaje u Bambergu i Barseloni, mada su one već na nivou naučne fantastike.

Tim Dejana Radonjića će u poslednjih osam kola imali po četiri meča kod kuće i u gostima, a ključna stvar je što u Beograd dolaze otpisani Galatasaraj, pomenuti Bamberg i UNIKS. Tri pobede bi skoro sigurno obezbedile plej-of.

Zvezda je dobila i Galatu i Bamberg u gostima, pa ima praktično dve "meč lopte" na svom parketu u naredna dva kola takmičenja.

Ukoliko ne protekne sve po planu, ili potom ne uspe da savlada Emporio Armani u Milanu (gostuje i Realu), Zvezda će novu šansu imati protiv Rusa kolo pre kraja, tima koji ju je jedva savladao u Kazanju 65:62.

Zvezda dočekuje još i Olimpijakos koji se bori za prvu poziciju, te gostuje Barseloni. Crveno-beli će svakako morati da daju sve od sebe da izbegnu da odluka bude doneta u poslednjem kolu, kada gostuju Darušafaki u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve