Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.12.2016.

10:34

EL: Zvezda čeka Makabi i ’gvozdenog’ Majka

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju od 20h u hali ’aleksandar Nikolić’ izraelski Makabi u duelu 12. kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Zvezda čeka Makabi i ’gvozdenog’ Majka
Starsport

Srpski i regionalni šampion pretrpeo je tri vezana poraza u elitnom takmičenju, ali u duel sa ’ponosom Izraela’ ulazi u odličnom raspoloženju posle fantastične pobede porituv Budućnosti u Podgorici u ABA ligi.

Ipak, taj meč nije završio kapiten Luka Mitrović, koga najverovatnije neće biti ni protiv Makabija.

Zvezda u duel ulazi sa skorom 4-7, a trener Dejan Radonjić kaže da iozraelski tim ove sezone mnogo bolje igra upravo na gostovanjima.

"Veoma su kvalitetni na svim pozicijama, biće teško, posebno što Makabi na strani igra izvanredno. Ostvario je tri pobede, jedan poraz posle produžetka i jedan na dva razlike, a savladali su Olimpijakos u Atini, što retko ko može. Dolaze u Beograd da sa dva vezana poraza i želeće da poprave situaciju", rekao je trener Zvezde.

Makabi ima pobedu više od crveno-belih, a u prethodne dve utakmice pretrpeo je poraze od Anadolu Efesa i Bamberga.

„Crvena zvezda je energetski tim, sa velikom podrškom na svom parketu. Njihova igra se zasniva na pik-en-rolu, a trude se da igraju u tranziciji što više. Mi pokušavamo da se popravimo na dva nivoa – u donošenju odluka i u egzekuciji. Uveren sam da ćemo kao tim iskoračiti“, rekao je pred gostovanju u Beogradu trener Izraelaca Hadar Rami.

Ovaj meč biće poseban i za centra Makabija Majka Cirbesa koji je u prethodne dve sezone sa velikim uspehom igrao za Zvezdu.

U sastavu Izraelaca je i Gal Mekel koji je prošlu sezonu počeo u klubu sa Malog Kalemegdana, dok je Kvinsi Miler povređen i vraća se na parket početkom 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve