Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.12.2016.

21:58

Teodosić blistao, Fridzon spasao CSKA

Miloš Teodosić predvodio je CSKA do devete pobede u Evroligi, pete u poslednjih šest kola.

Izvor: AK

Autor: AK

Teodosić blistao, Fridzon spasao CSKA
Foto: Getty images

Moskovski tim je uz dosta muke savladao Brose Basket 90:88, košem Vitalija Frizdona uz zvuk sirene u Bambergu.

Srpski košarkaš je bio najefikasniji u trećem uzastopnom trijumfu "armejaca" sa 31 poenom (7/13 za tri) uz osam asistencija i samo dve izgubljene lopte.

Dostojno ga je pratio Andrej Voroncevič sa 15 poena, dok je junak meča Fridzon duel završio sa sedam.

S druge strane je zablistao Nikolo Meli sa 26 poena (8/10 iz igre) i 5 skokova, a odličnu podršku je imao u Danijelu Tajsu sa 19 poena i devet uhvaćenih lopti, te blokadom nad Teodosićem 0,4 sekunde pre kraja.

Delovalo je da će CSKA rutinski slaviti u Bambergu nakon što je sa 24:14 u drugoj četvrtini stekao +11 na poluvremenu, ali je domaćin sjajnim šutem i za dva (18/28) i za tri poena (10/19) stigao do dramatične završnice.

Teodosić je serijom trojko gurao "armejce" ka pobedi, Meli je držao Bamberg u igri, da bi nakon penal završnice i sjajne blokade Tajsa nad Srbinom, Fridzon šokirao domaće navijače košem sa distance.

CSKA predvodi Evroligu sa skorom 9-1, ima dve pobede više od Reala i Fenera, a u sledećem kolu gostuje u Milanu. Bamberg je poslednji sa 2-8, uz nekoliko tesnih poraza, a sledeće sedmice putuje u Tel Aviv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu