Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.10.2016.

18:20

UO FMP: Treba prihvatiti poziv za Evrokup

Upravi odbor KK FMP preporučio je članovima Skupštine kluba da bi trebalo prihvatiti poziv EKA za učešće u Evrokupu, iako postoji mogućnost da bude suspendovan.

Izvor: SM

Autor: SM

UO FMP: Treba prihvatiti poziv za Evrokup
Foto/ KK FMP

Upravni odbor ocenio je poziv EKA kao veliko priznanje za nekadašnjeg polufinalistu Evrokupa, ali i srpsku košarku, koja bi imala jednog predstavnika u ovom takmičenju. Takodje UO je saopštio da bi klub imao "ogromnu finansijsku dobit" učešćem u Evrokupu.

"Osim sredstava koje predviđa pravilnik Gradskog sekretarijata za sport, klub bi dobio novac i od EKA, a ostvaren bi bio i profit od prodaje TV prava zainteresovanim medijskim kućama. Uz prodate ulaznice, FMP bi gotovo formirao budžet za sezonu 2016/17", navodi se u saopštenju FMP-a.

Upravni odbor je takođe ocenio da bi klub "razvijao mladi tim u nadmetanju sa kvalitetnim evropskim klubovima", a korist bi imala i srpska košarka.

UO je konstatovao da "izveštavanje pojedinih medija, oličenih u pojedincima" u potpunosti dezinformiše srpsku javnost oko prave slike i mogućnosti da srpski klubovi igraju Evrokup.

Fiba je u aprilu zatražila je od nacionalnih saveza da suspenduju sve klubove koje odluče da igraju Evrokup, što je KSS i uradio kada je Partizan odlučio da učestvuje u drugom po snazi takmičenju EKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve