Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.07.2016.

13:51

EK: Partizanu evroligaška grupa!

Košarkaši Partizana igraće u grupi B sa Himkijem, Albom, Bilbaom, Lijetuvos Ritasom i Kantuom u Evrokupu, odlučeno je žrebom u Barseloni.

Izvor: MN

Autor: MN

EK: Partizanu evroligaška grupa!
Foto: Screenshot

Ekipe su svrstane u četiri grupe po šest timova, po četiri najbolja iz svake će proći u Top 16 fazu gde će se formirati nove dve grupe sa po osam ekipa. Po četiri najbolja će se plasirati u plej-of Evrokupa.

Od ostalih timova iz regiona Cedevita je u A grupi sa Nižnijem, Gran Kanarijom, Zjelonom Gorom, AEK-om i Ređo Emilijom. Podgorička Budućnost smeštena je u C grupu sa Unikahom, Bajernom, Murisjom, Dinamo Sasraijem i Zenitom.

Pobednik takmičenja izboriće plasman u Evroligu naredne sezone.

Raspored timova po grupama:
A: Nižnij Novgorod (Rusija), Gran Kanarija (Španija), Cedevita (Hrvatska), Zjelona Gora (Poljska), AEK Atina (Grčka), Ređo Emilija (Italija)
B: Himki (Rusija), Alba (Nemačka), Bilbao (Španija), Lijetuvos Ritas (Litvanija), Kantu (Italija), Partizan (Srbija)
C: Unikaha (Španija), Bajern (Nemačka), Mursija (Španija), Dinamo Sasari (Italija), Zenit Sank Peterburg (Rusija), Budućnost (Crna Gora)
D: Lokomotiva Kubanj (Rusija), Valensija (Španija), Olimpija (Slovenija), Hapoel Jerusalim (Izrael), Ulm (Nemačka), Trento (Italija)

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve