Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.05.2016.

14:59

F4: Kuća ’siromah’, CSKA bogat kao krez

Fajnal-for Evrolige igra se u Berlinu od 13. do 15. maja.

Izvor: SO

Autor: SO

F4: Kuća ’siromah’, CSKA bogat kao krez
Getty Images

Novac ne igra košarku, ali je svakako izuzetno važan faktor u stvaranju tima. Ipak, ne mora da bude presudan, u šta često imamo priliku da se uverimo, a najnoviji primer jeste Laboral Kuća, koja ima ubedljivo najmanji budžet od svih ekipa na završnom turniru.

Kako navodi portal Eurohoops, tim iz Vitorije ove sezone ima budžet od oko 8,5 miliona evra – ranije je imao još veći, ali je kriza pogodila Kuću, pa je izgubljen i dugogodišnji kapiten San Emeterio, koji je otišao u Valensiju. Na plate prvotimaca odlazi oko četiri miliona evra.

Debitant na F4, ekipa Lokomotive ima na raspolaganju 14,8 miliona evra, 2,4 miliona manje nego prošle godine. Sudeći prema rečima Jorgosa Barcokasa, samo nešto više od trećine budžeta (5,5 miliona) troši se na plate igrača i stručnog štaba.

Taj podatak je zvaničan jer VTB liga objavljuje budžete svojih klubova, a tako znamo i da je CSKA ubedljivo najbogatiji na fajnal-foru – ove sezone budžet je 37,08 miliona, a procenjuje se da na plate odlazi nešto manje od polovine budžeta. ’Armejci’ imaju sopstveni Boing 737 od 2012. godine.

Ni Fenerbahče nije baš siromah – iako su mnogi predviđali znatno težu situaciju posle kraja saradnje sa Ulkerom, budžet Fenera je 25 miliona evra, samo četiri manje od prošlogodišnjeg, prema rečima predsednika Aziza Jildirima. Polovina novca odlazi na plate.

U polufinalu EL sastaju se CSKA – Lokomotiva i Fenerbahče – Laboral Kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve