Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.04.2016.

12:55

Arena čeka CSKA: Zvezda želi senzaciju

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju CSKA od 20.45 u Beogradskoj areni u trećem meču plej-ofa Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Arena čeka CSKA: Zvezda želi senzaciju
Getty Images

Crveno-beli su pružili jak otpor u Moskvi, naročito u drugoj utakmici u kojoj su imali i napad za pobedu.

“Imali smo tada situaciju u svojim rukama, to je još jedan dokaz da možemo da igramo sa njima. Sada igramo pred svojom publikom, silno smo motivisani da produžimo seriju. Ipak, oni imaju mnogo kvalitetnih igrača, videlo se to po onoj petorci bez De Koloa i Teodosića“, rekao je krilni košarkaš Zvezde Nemanja Dangubić i dodao:

“Očekuje nas težak zadatak, znali smo to i pre serije. Odigrali smo dva kvalitetna meča u Moskvi, sada nam prija što igramo u Beogradu. Analizirali smo prethodne duele, znamo šta treba da popravimo, daćemo sve od sebe da uz pomoć navijača produžimo seriju“.

Zvezda se jeste prikazala u dobrom izdanju u Moskvi, ali neke stvari mogu da se poboljšaju.

“Moramo da smanjimo loše minute, CSKA ih uvek dobro iskoristi. U drugom meču su tako preokrenuli meč, u trećoj četvrtini zaigrali su mnogo agresivnije i to nam je stvaralo probleme. Želimo da nam odbrana bude još bolja i da poboljšamo neke detalje koji u ovakvim mečevima mnogo znače“, ističe Dangubić.

Za razliku od mečeva u Moskvi, Zvezda će biti jača za Marka Gudurića, koji posle virusa doduše nije maksimalno spreman, dok za ruski tim i dalje neće igrati Friland i Hrjapa.

Krilni centar CSKA Andrej Voroncević ne očekuje lak zadatak u Beogradu.

“Ostvarili smo dve pobede, ali oba puta je bilo teško, Zvezda je igrala dobro. Sada nas očekuje 20.000 navijača u Beogradu, ali mi znamo kako da se izborimo sa pritiskom. Moramo da izađemo na teren, da igramo svoju igru i da pobedimo“, kaže Voroncević.

I trener Dimitris Itudis svestan je da će u Areni biti sasvim drugačiji meč.

"Očekujemo tešku utakmicu, kao što su bile i prve dve. Zvezda je tim koji ima sve. Od bekovske linije, krila, visokih igrača, ima navijače koji ih bodre, pa Zvezda kod kuće igra mnogo bolje“, rekao je Itudis.

Centar Zvezde Majk Cirbes kaže da se njegov tim neće predati.

“Teška utakmica jer moramo da pobedimo, gubimo 2-0. Uvek se tako pripremamo, ali ovaj meč jeste poseban. Ne želimo da nam ovo bude poslednja utakmica u Evroligi“, rekao je Cirbes i dodao:

“Ne može mnogo toga da se promeni, utakmice se igraju u kratkom vremenskom razmaku, tako da nema vremena za to. Probaćemo da se prilagodimo najbolje što možemo i da odigramo na način na koji inače igramo“.

Beogradska arena, 20.45, Crvena zvezda – CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve