Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.03.2016.

20:47

Rakočević: Radončić? Ne za koga, nego kada

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević najavio je da bi talentovani Dino Radončić mogao da zaigra za našu selekciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Rakočević: Radončić? Ne za koga, nego kada
Starsport

Radončić ima 17 godina, visok je 202 centimetra, a njegov otac Damir je nedavno izjavio da će Dino sam odabrati za koju će reprezentaciju igrati.

On osim Srbije ima i poziv Crne Gore.

„Što se tiče Radončića i slučajeva takvog tipa, i te kako smo bili aktivni u kontaktu sa njegovim ocem i njegovim klubom, pokušavajući da predočimo koliko je bitno, pogotovo u tim godinama, igrati za reprezentaciju i pomoći svojoj zemlji. Nismo nastupili kao neka sila i terali ga da mora da igra, niti smo pretili kaznama, već smo na ljudski i sportski način prišli njegovoj porodici i predočili da stvarno treba da obuče dres Srbije. Dobili smo dosta informacija i sve su u smislu da se on još nije odlučio kada će da igra za reprezentaciju. S obzirom na to da je od svoje 11 godine, prošao kroz sve edukativne i razvojne programe KSS, on po pravilu FIBA do 21. godine ne može da igra za bilo koju drugu reprezentaciju osim za našu. Što se nas tiče, pitanje nije za koga će igrati, već kada. Sada ne možemo da ga nateramo da igra, kao ni neke druge momke koji su u sličnoj situaciji. Sve smo pokušali, sada je sve na Radončiću. Čak smo pričali i sa Albertom Angulom, koordinatorom mlađih kategorija u Realu i dobili smo odgovor da niko iz tog kluba ne može da učestvuje u Manhajmu zbog školskih obaveza. Videćemo kako će situacija da se razvija dalje do Evropskog prvenstva. Nadamo se da će Dino shvatiti koliko je bitno da se igra za reprezentaciju i da samo on može od toga da profitira“, jasan je Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve