Nova vest
Košarka

Subota, 20.02.2016.

09:46

Simonović: Džikić sredio Partizan, jaki su

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović kaže da je njegov tim protiv Smedereva opravdao ulogu favorita i da Kupa Radivoja Koraća za nju počinje protiv Partizana.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Simonović: Džikić sredio Partizan, jaki su
Starsport

“Što se nas tiče, bez ikakvog potcenjivanja, sve počinje od polufinala, druga koncentracija. Neće biti nimalo lako, uvek je teže kada branite trofej nego kada ga napadate", rekao je Simonović.

Zvezda se lako plasirala u polufinale završnog turnira Kupa u Nišu, ubedljivom pobedom sa 89:44 nad ekipom Smederevo 1953. Naredni rival crveno-belima na putu ka finalu biće Partizan.

Simonović je kazao da će ekipi biti teško bez prvog plejmejkera Stefana Jovića, ali da će njegov izostanak zbog povrede nadomestiti Vasilije Micić i Nikola Rebić.

"Imamo mnogo problema sa povredama, više od pola ekipe. Nadam se da će u polufinalu biti to malo bolje. Teško je, Stefan je naš prvi plejmejker, ali Vasa i Reba rade odličan posao, igraju sjajno. Možemo donekle to da nadomestimo, ali će Jović nedostajati", kazao je Simonović.

On je ocenio da je Partizan odlična ekipa, koju je "sredio" novi trener Aleksandar Džikić nakon problema na početku sezone.

Simonović je, takođe, čestitao Smederevu na plasmanu na završni turnir Kupa.

"Oni su sigurno ostvarili svoje ciljeve. Imaju mnogo problema i nadam se da će se to rešiti, da će momci nastaviti da rade, treniraju i igraju", rekao je Simonović.

Utakmica između Zvezde i Partizana igraće se u subotu od 21.00 u niškoj hali Čair.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve