Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.02.2016.

08:29

Kup Koraća: Zvezda protiv "otpisanih"

Duelima Mega Leks – Konstantin i Partizan – FMP u četvrtak uveče u Nišu počinje Kup Radivoja Koraća.

Izvor: AK

Autor: AK

Kup Koraća: Zvezda protiv
Foto: StarSport

Favorit će i ove sezone biti trostruki uzastopni osvajač Crvena zvezda, kojoj će prva prepreka u petak biti Smederevo, a poslednji četvrtfinalni par čine Metalac i Borac Čačak.

Takmičenje u Nišu imaće i humanu stranu, pošto je kompanija Telekom Srbija odlučila da donira tri evra za svaki koš koji bude postignut.

Sav novac koji se bude prikupio biće namenjen najmlađim Nišlijama, đacima i štićenicima nekoliko ustanova u gradu na Nišavi – Specijalnoj školi 'Bubanj', Ustanovi socijalne zaštite centar 'Mara', domu za decu bez roditeljskog staranja 'Duško Radović' i Specijalnoj školi za osnovno i srednje obrazovanje '14. oktobar'.

Turnir u Nišu će možda najviše značiti do pre nekoliko nedelja "otpisanom" Partizanu, crno-beli su konačno rešili pitanje opstanka u ABA ligi, pa će imati priliku da pokažu navijačima šta mogu da očekuju od njih u budućnosti.

"Svaka prilika za osvajanje trofeja motiviše igrače i sigurno je da će svi doći u Niš spremni da pruže svoj maksimum i bore se do kraja. Očekuje nas takmičenje koje je zamišljeno da pruži šansu svima u 40 minuta. Idemo u Niš sa željom da učinimo sve kako bi tamo ostali što duže. Nemamo pritisak, uloga favorita za osvajanje trofeja pripada drugim timovima a naša obaveza je da se kao i do sada maksimalno borimo od početka do kraja", izjavio je Džikić.

Partizan i Zvezda dele prvo mesto po broju trofeja od uspostavljanja Kupa Radivoja Koraća 2003. sa po pet, a preostala tri je osvajao FMP.

Favorit iz senke je Mega Leks, mladi tim Dejana Milijevića igra najbolju sezonu u istoriji, izborio je plej-of ABA lige, a sada će pokušati da posle dva poraza u finalu konačno stigne i do prvog trofeja.

"Apsolutno nisam i ne mogu biti nezadovoljan učešćima ekipe na poslednja dva Kupa. Jer, dovesti ekipu Crvene zvezde koja je u svemu za tri koplja iznad nas da do poslednjeg momenta strahuje za trofej je velika stvar", rekao je Milojević.

Timovi iz Košarkaške lige Srbije FMP, Konstantin, Smederevo i Borac su autsajderi, ali su prethodne sezone pokazale da ih ne treba potpuno zanemariti, pre svega ekipu iz Železnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve