Nova vest
Košarka

Sreda, 13.01.2016.

20:04

Kako je košarka spasla život Darela Vilijamsa

Američki košarkaš Darel Vilijams prvo je pojačanje Partizana od dolaska Aleksandra Džikića na klupu, a malo ko zna da iza sebe ima burnu prošlost.

Izvor: B92

Autor:B92

Kako je košarka spasla život Darela Vilijamsa
kkpartizan.rs

Može se reći da je upravo košarka spasla život novom krilnom centru ’crno-belih’, a pre samo tri i po godine sve je krenulo nizbrdo za njega. Trebalo je da završi svoju seniorsku sezonu na Univerzitetu Oklahoma Stejt i razmišlja o diplomi, a potom i profesionalnoj karijeri.

Umesto toga, našao se u zatvoru, osuđen zbog silovanje, dok ga je jednogodišnja ćerka čekala kod kuće. Osuđen je po dva osnova, od kojih je za svaki dobio po godinu dana zatvorske kazne. Samo tri godine ranije brat mu je ubijen, odrastao je u nasilnom okruženju u Čikagu, ali je košarka bila spas za njega.

Vilijams je osuđen na osnovu svedočenja dve studentkinje da ih je seksualno napastvovao tokom jedne žurke na kampusu. U februaru 2011. godine podneta je optužnica protiv njega, ali je on sve vreme tvrdio da je nevin i čak nije poslušao savet svojih advokata po kojem za priznanje krivice ne bi morao u zatvor.

Dve godine kasnije, Vilijams je oslobođen svih optužbi zahvaljujući novom timu advokatu i Čikaškom centru nevinosti, koji istražuje potencijalno neosnovane presude. Međutim, iskupljenje za sve što mu se desilo je bilo daleko. Iza rešetaka, Vilijams je živeo noćnu moru, čemu u prilog govori to da se tokom prvih nekoliko dana budio na svakih sat vremena iz straha da će mu se nešto desiti.

Kompletnu priču pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve