Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.12.2015.

19:25

EL: Bogdanović za trijumf Fenera u Podmoskovlju

Ekipa Fenerbahčea trijumfalno je završila prvu fazu Evrolige, pošto je u uzbudljivom meču desetog kola grupe A savladala Himki kao gost – 70:68.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Tim Željka Obradovića plasirao se u Top 16 fazu sa skorom od osam pobeda i dva poraza, kao prvoplasirani tim grupe, dok od preostalih rezultata poslednjeg kola zavisi konačna pozicija ruskog predstavnika, koji je trenutno drugi sa učinkom 5-5.

Duel u Podmoskovlju bio je izuzetno uzbudljiv, nijedna od dveju ekipa nije uspela da napravi značajniju seriju i prelomi meč u svoju korist, pa smo na odluku o pobedniku čekali do poslednjih sekundi.

Poslednjih 120 sekundi meča obeležio je trojkaški obračun pleja gostiju Alija Muhameda i beka domaćina Alekseja Šveda, pošto je reprezentativac Turske dva puta odgovarao rivalu, ali je pogodak vredan slavlja postigao ipak naš Bogdan Bogdanović.

Prethodno je Ekpe Udo pogodio prvo bacanje izjednačenje, da bi reprezentativac Srbije bio najsnalažljivi u gužvi u reketu i iz 'odbojke' doneo pobedu Feneru. Imali su gosti pet sekundi da stignu do produžetka ili preokreta, ali je gost odigrao dobru odbranu i ukrao loptu prilikom izvođenja auta.

Najzaslužniji za pobedu gostiju iz Istanbula bio je Jan Veseli sa 19 poena (7/11 iz igre), šest skokova, tri ukradene i četiri izgubljene lopte, dok je Ali Muhamed dodao tri manje (2/3 za dva, 4/8 za tri) i pet asistencija.

Bogdanović je duel završio sa 13 poena (2/2 za dva, 3/8 za tri) i po pet skokova i asistencija, dok je Nikola Kalinić upisao dva poena (1/4 za dva) i tri skoka.

S druge strane, u poraženom timu najviše se istakao Tajris Rajs sa 19 poena (3/5 za dva, 3/6 za tri) i tri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Aleksej Šved ubacio je 16 poena (0/5 za dva, 5/9 za tri), a Zoran Dragić 13 (5/5 za dva, 1/2 za tri), uz šest uhvaćenih lopti.

Evroliga – deseto kolo:

Grupa A:
Himki – Fenerbahče 68:70
20.45
Real Madrid – Strazbur

petak:
19.00 Crvena zvezda – Bajern Minhen

Tabela:
1. Fenerbahče 8-2
2. Himki 5-5
3. Real Madrid 4-5
4. Bajern Minhen 4-5
5. Crvena zvezda 4-5 EK
6. Strazbur 3-6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve