Nova vest
Košarka

Utorak, 15.12.2015.

00:10

Radonjić: Raduje pobeda u teškim okolnostima

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da mu je drago što su njegovi igrači u teškim okolnostima uspeli da slave na gostovanju Mega Leksu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su sa 79:78 pobedili Megu u Sremskoj Mitrovici i upisali 11. trijumf u 14 utakmica u ABA ligi.

Šampion Srbije je do trijumfa došao tek posle produžetaka, posle mnogo uspona i padova u igri posle povrede Marka Simonovića, koji je iskrenuo zglob.

Znali smo i u najavi rekli da nas čeka težak meč protiv Mege. Već neko vreme posle svakog duela u Evroligi ja se ponavljam, ali to nije bez razloga. Dobro smo krenuli, črstom odbranom smo pravili razliku, ali stvari su se promenile posle povrede Simonovića. Posle toga je i Gudurić morao da napusti igru zbog lakše povrede i to nas je u značajnoj meri poremetilo“, rekao je Radonjić.

Zvezda je imala čak 25 izgubljenih lopti, a Radonjić je izrazio zadovoljstvo što je njegov tim pobedio uprkos tome.

Bili smo mekani u odbrani, izgubili smo mnogo lopti i dozvolili Megi da stvori razliku. Međutim, u završnici kada je izgledalo da domaćin kontroliše rezultat mi smo bili veoma dobri u odbrani i nešto precizniji u napadu, ali je bilo loše selekcije dodavanja. Ušli smo u produžetak i na kraju slavili. Mnogo me raduje što smo u teškim okolnostima u završnici uspeli budemo dobri i uzmemo bodove“, istakao je Radonjić.

Plejmejker Crvee zvezde Nikola Rebić istakao je da je njegov tim ostvario važnu pobedu pred najvažniju utakmicu sezone – sa Bajernom u Evroligi, u petak.

Donekle i očekivano. Znali smo da dolazimo na vruć teren. Mega igra odlično u Mitrovici, oni su odlična ekipa i imali su dosta vremena da se pripreme. Otvorili smo utakmicu kako smo i želeli, ali posle je došlo do pada. Na kraju smo mogli i da izgubimo, ali smo pokazali karakter. Odgrali smo dobro u odbrani i u završnici bili pametni. Ovo je izuzetno bitna pobeda za nas“, naglasio je Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve