Nova vest
Košarka

Sreda, 30.09.2015.

12:30

Lazić za B92: Sada se još više očekuje od nas

Bek Crvene zvezde Branko Lazić rekao je pred početak nove sezone da su svi u redovima ‘crveno-belih’ svesni da se posle ‘triple krune’ od njih očekuje više.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: B92

Izabranici Dejana Radonjića su prošle sezone osvojili ABA ligu, Superligu i Kup Srbije, a takođe su prošli i u Top16 fazu Evrolige.

Prošlo je nekoliko meseci, prošla sezona je bila najuspešnija u istoriji kluba, sada se još više očekuje od nas u novoj sezoni, pre svega da odbranimo sve to. Potrudićemo se da igramo što bolje, borbenije, sa više zalaganja, nadam se da će rezultati doći shodno tome”, rekao je Lazić za B92.

U odnosu na prethodnu sezonu, tim šampiona Srbije se mnogo promenio, posebno jer su otišli nosioci igre Boban Marjanović, Markus Vilijams i Nikola Kalinić. U stručnom štabu veruju da su našli adekvatne zamene, a Lazić naglašava da će biti potrebno vreme da bi tim pronašao pravu igru.

Mnogo igrača je otišlo, došla su pojačanja, ali će nam biti potrebno malo vremena da se uigramo, s obzirom na to da smo imali probleme sa povredama i da nismo odradili veliki broj treninga u kompletnom sastavu. Ali, kako vreme bude odmicalo očekujem da će ekipa biti uigranija za sve izazove koji nas čekaju”, istakao je Lazić.

Na samom startu sezone ‘crveno-bele’ očekuje veoma naporan raspored – pet utakmica za 11 dana, a kada počne takmičenje u Evroligi igraće barem dva puta nedeljno. Prema Lazićevim rečima, iskustvo od prošle sezone i odigran veliki broj utakmica pomoći će njemu i saigračima.

U 11 dana nas čeka pet veoma teških utakmica, sigurno će nam iskustvo od prošle sezone mnogo pomoći. Celu prošlu sezonu smo igrali u takvom ritmu, sigurno ćemo opet moći da se naviknemo”, naglasio je Lazić.

Na pitanje kakve su ambicije šampiona Srbije u novoj sezoni, koju ‘crveno-beli’ započinju u četvrtak od 21 čas duelom sa Mega Leksom u hali “Pionir”, Lazić je rekao:

Ambicije ćemo ostaviti po strani, na nama je da pružimo što bolje partije, a kako vreme bude odmicalo siguran sam da ćemo biti sve bolji, a ambicije i veće”.

Za kraj, Lazić se osvrnuo na grupu koja Zvezdu čeka u Evroligi, u kojoj će joj rivali biti Real, Fenerbahče, Bajern, Strazbur i Himki.

Evroliga je najjače evropsko klupsko takmičenje, tu su sve najbolje ekipe, nema jačih ili slabijih grupa, tu nijanse odlučuju. I prošle godine smo bili u istoj situaciji pred početak sezone, pričalo se da je grupa jaka, postavljalo se pitanje da li ćemo proći, ali smo izašli na teren, pokazali zašto smo tu, to ćemo uraditi i ove sezone”, rekao je Lazić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve