Nova vest
Košarka

Sreda, 30.09.2015.

11:58

Milojević: Zvezda je favorit, ali…

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je Crvena zvezda favorit u međusobnom duelu na startu nove sezone u ABA ligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

‘Crveno-beli’ u četvrtak od 21 čas dočekuju Megu u hali “Pionir”, a tom utakmicom započeće odbranu titule.

Utakmicu sa Crvenom zvezdom zbog povrede će propustiti francuski internacionalac Alfa Kaba.

Mega Leks će na premijeri nove sezone u ABA ligi prvi put nastupiti u gostujućoj garnituri dresova čije su boje verovatno jedinstvene na području Evrope.

Imali smo dobre pripreme, ali su povrede predstavljale najveći problem. Nikako nismo uspevali da budemo kompletni i uvek nam je nedostajao neki igrač. Nadam se da će nam se situacija sa te strane popraviti u budućnosti”, rekao je Milojević, koji će ove sezone na raspolaganju imati najmlađu ekipu u ligi, sa prosekom od 20,2 godine.

Milojević je istakao da njegov tim očekuje izuzetno težak raspored na startu nove sezone.

Prvo nam predstoji gostovanje Zvezdi, pa meč sa Partizanom u Sremskoj Mitrovici i onda put u Podgoricu. Ipak, u takvim utakmicama na kraju možemo samo da dobijemo, jer će ovim mladim momcima mnogo značiti da igraju protiv tako jakih ekipa. U svakom slučaju Crvena zvezda je favorit u ovom meču. U duel sa šampionom ABA lige ulazimo rasterećeni, ali sa željom da igramo kvalitetnu košarku i nadam se da će moji igrači pokazati talenat koji poseduju. Ukoliko nam Zvezda to dozvoli svojom igrom i ukaže nam se i najmanja šansa, pokušaćemo da pobedimo, što bi bilo od ogromnog i višestrukog značaja za naš mladi tim”, naglasio je Milojević.

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac željno iščekuje početak ABA lige.

Odlično smo radili u prethodnom periodu, gde smo pored mladosti i energije u pripremnim utakmicama pokazali i odgovarajući kvalitet pobedama nad ekipama Budućnosti, Trabzona i Karšijake. Verujem da ćemo biti u stanju da se ravnopravno nosimo sa svim timovima iako smo ubedljivo najmlađa ekipa ABA liga. Crvena zvezda je favorit u prvom kolu, veoma ih respektujemo jer imaju vrlo snažan i iskusan tim, ali imamo ogroman motiv. Jedva čekamo da počne utakmica”, završio je Zagorac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve