Nova vest
Košarka

Sreda, 12.08.2015.

14:29

Lovernj: Zbog Duleta sam reprezentativac

Francuski košarkaš Žofre Lovernj izjavio je za “Večernje novosti” da je trener Partizana Duško Vujošević najzaslužniji što se on nalazi u nacionalnom timu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Lovernj je prošlog leta napustio Partizan i otišao u Himki, posle kojeg je potpisao za Denver Nagetse.

“Dule Vujošević je najveći uzrok zašto sam danas ovde, u reprezentaciji Francuske. To nikada ne mogu da zaboravim. Pružio mi je u Partizanu veliku priliku”, rekao je Lovernj za “Večernje novosti”.

Francuz je istakao da je i dalje u kontaktu sa ‘crno-belima’.

“Čujem se sa bivšim saigračima i ljudima koje sam upoznao van parketa dok sam nosio crno-beli dres. Takođe, svakodnevno ‘otvaram’ srpsku štampu. Znam da je teška situacija u klubu, ali takođe znam da će Partizan opet biti na vrhu. Imaju svu moju podršku”, dodao je Žofre.

On se trenutno nalazi u Beogradu gde će reprezentacije Srbije i Francuske od 20.30 odigrati prijateljsku utakmicu u okviru priprema za Evrobasket.

“Gajimo veliko poštovanje prema vašoj reprezentaciji, koja je dobra, kao i svih ranijih godina. Na prošlom meču, u Francuskoj su izostala tri važna igrača – Teodosić, Erceg i Milosavljević i ne sumnjam da će sada biti bolji. Očekuje nas veće iskušenje. Biće zanimljivo, ne samo zbog igre, nego verujem i ljubitelja košarke u Beogradu, za koje znam koliko vole ovaj sport”, naveo je igrač Denvera.

‘Galski petlovi’ će od petog septembra braniti titulu na Evropskom prvenstvu.

“Zna se cilj. Želimo da ostanemo šampioni”, zaključio je Lovernj za “Večernje novosti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve