Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.05.2015.

21:58

Košarkašice na +32 sa Slovačkom

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije furiozno je započela takmičenje na turniru u Lionu, deklasiravši selekciju Slovačke sa 85:53.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
kss.rs

Izabranice Marine Maljković su odigrale impresivan prvi zvanični meč na pripremama za Evropsko prvenstvo i sve vreme su kontrolisale rezultat.

Prva četvrtina nije mogla da ukaže da će u Lionu biti viđen takav rasplet, pošto su Slovakinje pružile otpor srpskim košarkašicama. Posle prvih deset minuta, igračice Marine Maljković su vodile 25:21, ali su već u drugom periodu počele da povećavaju prednost do dvocifrene.

Svoju nadmoć naša reprezentacija je pokazala u drugom poluvremenu, posebno u poslednjoj četvrtini, kada je svojim rivalkama dozvolila da postigne samo pet poena.

Najefikasnija u ubedljivom trijumfu nad Slovačkom bila je Jelena Milovanović sa 19 poena i tri skoka, a dvocifreni učinak imala je i Saša Čađo, koja je utakmicu završila sa 14 poena. Nova igračica našeg nacionalnog tima Danijel Pejdž je upisala devet poena, dok su po sedam dodale Tamara Radočaj i Nevena Jovanović. Kod Slovakinja istakla se kapitenka Ana Jurčenkova sa 16 poena i šest skokova.

Slovačka nije uopšte toliko naivan protivnik. Mi smo i timski i pojedinačno pokazali čvrst karakter i svaka igračica pojedinačno je maksimalno odradila svoju ulogu u ovom timu. Ova utakmica pojazala je da smo na pravom putu do željenog cilja i zato ćemo nastaviti vredno da radimo“, rekla je Maljkovićeva.

Naredna utakmica reprezentaciju Srbije u Lionu očekuje u petak od 21 čas, kada će se sastati sa selekcijom domaćina. Pored reprezentacija Srbije, Francuske i Slovačke na turniru u Lionu učestvuje i selekcija Velike Britanije.

Ovogodišnji Evrobasket biće održan u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve