Metalac bez Vraneša, otišao u Iran

Doskorašnji centar Metalca Slavko Vraneš karijeru će nastaviti u Iranu, pošto je pojačao Petrohimi Bandar Imam.

JTIzvor: B92 Srbija
Podeli

Vraneš je pre dve godine već igrao u Iranu, gde je bio bez premca najpopularniji i najbolji košarkaš, a kada je stigao novi poziv nije se mnogo razmišljao oko toga da li da napusti Valjevo ili ne.

Pozvao me je bivši saigrač iz Irana i rekao da njegovom bivšem treneru treba igrač na poziciji centra, odnosno da u potpunosti odgovaram njegovim potrebama. Menadžer je stupio u pregovore sa klubom i sve se završilo za samo par sati. Isto veče sam uzeo avionsku kartu za prvi let za Teheran. Sa Metalcem sam dogovorio sporazumni raskid saradnje. U razgovoru sa trenerom Đokićem dobio sam podršku za odlazak u novi klub“, rekao je Vraneš.

On ističe da razlog njegovog odlaska u Iran leži isključivo u šampionskim ambicijama.

Sada je u toku polufinale domaćeg prvenstva. Trenutni planovi su prolazak u finale i nastavak ka vrhu. Kada je reč o mojim planovima, želim da na što bolji način iskoristim minutažu koju dobijam, pomognem ekipi u ostvarenju ciljeva i opravdam ukazano poverenje trenera“, ističe Vraneš.

Doskorašnji igrač Metalca je u toj azijskoj državi već proveo dve godine.

Iranska košarka, kao i svaka druga, zavisi od pojačanja, odnosno stranih igrača i zainteresovanosti domaćih sponzora da sve to podrže. U svakom slučaju, kvalitet je mnogo veći nego što se kod nas misli“, zaključuje Vraneš.

Košarka

Fajnal-for EL: Slavimo košarku!

Slogan iz naslova svoj puni smisao sigurno će dobiti u Madridu od 15. do 17. maja. Pred košarkaškim fanatikom teško je pitanje – kojoj ekipi se prikloniti?

Košarka četvrtak 14.05. 10:22