Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.04.2015.

22:49

Radonjić: Istorijski trenutak za CZ

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je njegov tim cele sezone bio najbolji i da je zasluženo osvojila titulu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Čestitke igračima i svim ljudima u klubu na osvojenom trofeju. Istorijski trenutak za Crvenu zvezdu“, rekao je Radonjić, koji je potom analizirao tok finalne serije.

“Serija je bila odlična – u Beogradu smo igrali dobro, ali je i Cedevita pokazala kakva je ekipa. Drugi meč smo dobili bez Cirbesa, taj duel bio je veoma važan, nismo imali vremena da modifikujemo nešto u našoj igri i bio sam vrlo zadovoljan tom pobedom. Videlo se u trećem meču da je Cedevita koristila taj naš nedostatak, odigrali su sjajno, a mi smo bili indisponirani. Napravili smo zaokret u odnosu na taj meč, to smo uradili kvalitetnom odbranom od starta – uprkos našoj odbrani, oni su pogađali šuteve, ali i mi smo pogađali i zahvaljujući napadu stekli smo prednost u prvom poluvremenu koju smo održali“, dodao je trener crveno-belih.

Radonjić je bio posebno srećan zbog karaktera koji je pokazala ekipa.

“Posle poraza od Partizana smo imali sjajan meč, tokom cele sezone smo na pravi način uspevali da reagujemo posle neugodnih poraza. Od prvog dana smo prvi na tabeli, potpuno zasluženo smo osvojili pehar. Hvala navijačima koji su došli da budu sa nama“.

Majk Cirbes je odigrao odličan meč i završio ga je sa 8 poena i 5 skokova, iako je zbog problema sa kolenom igrao na sopstvenu odgovornost.

“Pred sam meč smo odlučili da će Cirbes da igra, na zagrevanju smo odlučili. On je osećao neprijatni bol, nije bio spreman u glavi i nismo želeli da rizikujemo ranije. Dočekali smo ga danas“, zaključio je Radonjić.

Krilni centar Luka Mitrović rekao je da je ponosan na ekipu i sve u klubu posle osvajanje trofeja u ABA ligi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve