Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.04.2015.

00:03

Radonjić: Duboko sam verovao

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je sve vreme verovao da će crveno-beli ostvariti plasman u Evroligu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Dosta smo govorili o tome – nagoveštavali smo da će se ovo desiti. Nepoverenje i strah da nam se opet ne desi kiks bilo je veliko, ali duboko sam verovao da ćemo uspeti“, rekao je Radonjić

“Jedna od važnijih stvari jeste ta Evroliga – ona nam je donela iskorak u kvalitetu, nosili smo se sa svim situacijama, rešavali ih kvalitetno i to nam je donelo novi plasman u Evroligu“, dodao je trener crveno-belih.

Zvezda je u četvrtom meču savladala Partizan 81:73 i pobedila je sa 3:1 u seriji.

“Znali smo da će biti težak meč. Uspeli su da naprave prednost na početku, ali dobrim šutem za tri poena smo se vratili. Uradili smo ono što smo želeli, gradili smo polako rezultat, a defanziva je bila prioritet. Vodili smo sve vreme, ali Partizan je dobar tim – pokazali su karakter i do kraja su se borili. Mi smo stabilni, dobro smo kontrolisali igru i rezultat. Teško je igrati četiri utakmice u šest dana“, kaže trener Zvezde.

Ogromna tenzija i presija bila je na oba aktera polufinalne serije, ali više na Zvezdi zbog dominacije Partizana proteklih godina.

“Pred ovu seriju bio je izuzetan pritisak, a dodatno se podigao posle poraza u drugom duelu. Svi koji smo u Zvezdi odreagovali smo kvalitetno – šutirali smo dobro, igrali dobro, trojkama smo uspeli da vratimo brejk, a sada smo prošli dalje. Psihički je bio veliki pritisak, fizički takođe – treba malo uzeti i odmora, ali to ne može da traje duže od dan-dva. Onda počinje priprema za finale“.

Radonjić kaže da se ne treba opuštati posle plasmana u finale.

“Svestan sam da će svi u klubu biti vrlo zadovoljni, kao i da već mogu da počnu pripreme za narednu sezonu, ali bilo bi dobro da spustimo loptu i da nastavimo da radimo u pozitivnom ambijentu. Želimo da osvojimo ABA ligu, kao i da pokušamo da uzmemo domaće prvenstvo“.

Trener Zvezde kaže da i Partizan zaslužuje čestitke.

“Bilo je zadovoljstvo igrati u ovakvom ambijentu. Partizan se formirao tokom sezone, došli su do polufinala i pokazali su da su sjajan tim i dobar kolektiv. Sasvim sigurno će uraditi sve da se nađu na poziciji na kojoj su bili ranije kada su pravili velike rezultate“.

Na pitanje da prokomentariše to što je tim-menadžer Nebojša Ilić pogođen sa tribina, Radonjić je rekao:

“Mislim da to ne treba da bude tema, fokus treba da bude na parketu i na utakmicama“.

Jedan od ključnih igrača u seriji bio je Čarls Dženkins.

“Posebno je zadovoljstvo što su igrači napredovali, imamo MVP-ja Evrolige, mladi su bolji nego što su bili. Jedan od igrača o kojima se pričalo jeste Dženkins – on već neko vreme igra na visokom nivou, sada je to i potvrdio, bio nam je od izuzetnog značaja, neko ko nam je donosio razliku u kvalitetu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu