Nova vest
Košarka

Sreda, 15.04.2015.

23:25

Radonjić: Blažiča "povukla" lopta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle poraza od Partizana u polufinalu ABA lige da Jaka Blažič nije trebalo da rešava jedan od poslednjih napada.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Slovenac je posle dobre odbrane krenuo sam ka košu crno-belih, gde ga je blokirao Nikola Milutinov i omogućio Partizanu da sa 70:68, za 1-1 u seriji.

"Rešenje nije bio Blažič, to je bilo jasno. Nije bila ideja, povukla ga je lopta, kao mnogo puta što je znao da uradi. Mogla je odluka biti drugačija. Ali, nije to bio presudan momenat", rekao je Radonjić.

Crveno-beli su odigrali mnogo slavije nego dan ranije, tokom većeg dela meča su zaostajali za najvećim rivalom, u jednom momentu i 14 razlike, ali su imali šansu da slave u finišu.

"Loše smo ušli u meč, na način da smo odbrambeno izgledalo ne onako kako treba da se igra. Partizan je koristio takav naš pristup i ušao u igru, stekao i prednost i samopouzdanje da se gradi za meč koji se igra u gostima. Imali smo velikih problema u skoku, palo nam je samopouzdanje, pokušaji da napadom dođemo do rezultata nismo uspeli da dovedemo do toga da razlika ne bude tolika", rekao je Radonjić.

"Na startu drugog poluvremena kada se očekivala reakcija, Partizan je iskoristio naše greške, napravio veliku razliku, izgledalo je da će za njih biti lakše do kraja. Odigrali smo jedan deo kako je trebalo kako je trebalo da igramo od starta, došlo je da imamo napad i polaganje, što nije završeno kako treba iako smo išli na ulaz. Sada je 1:1, u subotu ima novi meč, sigurno je da način na koji treba da se odigra tada drugačiji, puno bolja koncentracija i skok. Oni su imali i slični broj skokova sinoć, ali su manje puta poentirali. To mora da bude drugačije u narednom meču, znamo šta nas čeka, da pokušamo da vratimo brejk", dodao je trener Zvezde.

U drugom meču potpuno je podbacio najkorisniji igrač Evrolige Boban Marjanović, koji je postigao samo dva poena uz 5 skokova

"Bobi nije odigrao kako očekujemo, nadamo se da će biti bolji u subotu i na nivou igara sa početka sezone", zaključio je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović je istakao skok Partizana u napadu kao presudan faktor poraza.

"Čestitam igračima Partizana na zasluženoj pobedi. Od početka su imali bolji pristup, nismo bili glavom u utakmici, nije to ni približna energija kao sinoć, naročito u prvom poluvremenu i na početku treće četvrtine. Na minus 15 smo uspeli da se konsolidujemo, bilo je teško, stigli smo na minus jedan i imali napad, ali nas je koštao skok u odbrani i građenje koša", rekao je Mitrović.

Treći meč igra se na istom mestu za tri dana.

"Ista dvorana, isti parket, isti koševi, iste ekipe, ako budemo pravi nećemo dozvoliti da nose publiku i da ona nosi njih. Ima još mnogo da se igra, imamo šanse. Kao što nije bilo gotovo sinoć, tako nije ni sada, trudićemo se da ispravimo greške i zabeležimo pobedu", zaključio je kapiten Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve