Nova vest
Košarka

Sreda, 15.04.2015.

08:22

Kalinić: Očekujemo reakciju rivala

Krilni košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić kaže da njegov tim očekuje reakciju Partizana u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Sjajno smo otvorili plej-of seriju, odbrana je bila glavna, to je odlučilo, kao i odlična prva četvrtina. Posle toga smo malo pali, to ne sme da nam se dešava, stali smo kada smo napravili razliku. Moramo da radimo na tome i na još nekim stvarima. Izvanredna atmosfera, nadamo se da će i u sredu biti isti ishod“, rekao je Kalinić.

“Pobeda će stvoriti malu psihičku prednost u našu korist, ali isto tako očekujemo njihovu reakciju. Sigurno će učiniti sve da dođu do žarko željenog brejka u seriji jer je posle 2:0 zaista teško vratiti se u bilo kom sportu, bilo kom meču, bilo gde. Pokušaće na sve načine. Sada je možda tas na vagi malo na našoj strani, ali i u sredu će ponovo biti meč 'pedeset – pedeset“, dodao je krilni košarkaš crveno-belih.

Kalinić je postigao neke ključne poene i upisao je dve-tri važne rampe.

“Možda se tako pogodilo, ali kao što cele godine govorimo, mi smo kolektiv sastavljen od 12 momaka. Danas nas je igralo desetak i svako je imao svoj doprinos. Desilo se da sam ja sada pogodio nešto, ali isto tako sam loše počeo i tada su neki drugi momci izneli“.

Najveći deo vremena Kalinić je proveo na poziciji krilnog centra.

“Ništa novo. Morali smo da odgovorimo na njihovu postavu sa Murićem na četvorci, pošto nam je malo pravio probleme, pa smo se prilagodili. Posle smo mi to koristili. Ne mislim da je presudilo to što sam ja igrao na četvorci. Imali smo Markus i ja neke naše ideje, ponekad trener malo ludi zbog toga, ali u suštini to je sve bio deo plana i malo je improvizacije“.

Navijači su Zvezdi pružili veliku podršku, a incidenata nije bilo.

“Igrali smo pred punom halom dosta ove godine – naravno da te to ’gura’ napred. Navijači su kao i uvek bili fantastični, popunjeno je bilo do poslednjeg mesta. Prelepo je igrati u tom ambijentu, ali ne sme to da nas ponese – možda nam se to malo desilo, želeli smo sve odjednom, da stvorimo razliku... Nekada to zna da bude i kontraproduktivno, ali uspeli smo da iskontrolišemo i u nekim kriznim trenucima smo se odbranili od njihovih naleta“, zaključio je Kalinić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je da je njegova ekipa na savršen način otvorila polufinalnu seriju ABA lige.

Drugi meč igra se u sredu od 21 sat, a ponovo je domaćin Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve