Nova vest
Košarka

Petak, 23.01.2015.

12:13

Rekorder razvojne lige u Igokei

Kanadski bek Brejdi Hejslip novo je pojačanje Igokee iz Aleksandrovca u koju dolazi iz razvojne NBA lige iz ekipe Reno Bighorns.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Tim iz Aleksandrovca dovela je sjajnog šutera, s obzirom da Hejslip drži rekord razvojne lige sa pogođenih 13 trojki, a trener Bighornsa Dejvid Arsenault ga smatra najboljim šuterom na svetu.

"Više od sedam milijardi ljudi živi na planeti Zemlji. Po mom mišljenju oko 500 miliona igra košarku. Od tih 500 miliona niko na Zemlji ne šuta bolje od momka Brejdija Hejslipa", rekao je Arsenault.

Hejslip ima 24 godine i dolazi iz košarkaške porodice pošto je njegov ujak Džej Trijano bio selektor Kanade i trener Toronta.

Kanadski košarkaš je prvi put skrenuo pažnju na sebe u srednjoj školi jer je postigao rekord svoje škole sa 54 poena na jednom meču. Profesionalnu karijeru u Reno Bighornsima je započeo spektakularno pošto je u prvoj utakmici postigao 40 poena uz 11 trojki.

Nastupao je za Minesotu u okviru Letnje lige ali nije uspeo da se izbori za ugovor sa Timbervulfsima.

Igokea se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli ABA lige sa samo pet pobeda iz 18 utakmica. Sledeći meč Aleksandrovčani igraju u subotu, kada gostuju Partizanu u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve