Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.12.2014.

22:31

"Zvezda bila jaka i prošle sezone"

Aleksandar Pavlović odgovarao je na pitanja čitalaca "Večernjih novosti" kojima je objasnio zašto se vratio u Partizan, i šta misli o formi Crvene zvezde.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Pavlović je prošle zime zaigrao za crno-bele i ostvario svoj dečački san osvajanjem titule, a posle nekoliko meseci pauze, opet se vratio početkom ovog decembra.

"Imao sam jednu unosnu ponudu iz Kine, ali sam je preskočio. Međutim, čak i da sam otišao tamo, vratio bih se u Partizan nakon isteka tog ugovora, jer toliko volim ovaj klub", rekao je Pavlović.

Partizan je imao problema prošle sezone, a i ovu je loše počeo. Grčevito se bori za plasman u plej-of ABA lige, ali Pavlović veruje u tim.

"Čini mi se da smo sada u malo težoj poziciji, mada smo se i prošle sezone mučili sa povredama igrača. Ono što se nije promenilo su naši ciljevi i ambicije, dobro se zna da Partizan uvek puca na trofeje. Verujem da ćemo izboriti plasman u Evroligu, da ne mislim tako ne bih ni dolazio u klub", smatra Pavlović.

Igrač srpskog šampiona smatra da je Crvena zvezda bolja nego ikad, ali...

"Izgledaju mi bolje nego ikad, ali tako sam mislio i prošle godine (smeh). Partizan su otpisivali i pre, ali mi smo se uvek vraćali. Ne pravimo kalkulacije i ko god da je na drugoj strani, mi ćemo želeti pobedu, jer je to u skladu sa imenom kluba", istakao je Pavlović.

On se u Partizan vratio neposredno posle "večitog derbija".

"Derbi je sasvim posebna priča i zaista je nemoguće rečima opisati taj osećaj kada se kroči na parket pred navijače. Sećam se da sam kao klinac maštao da igram u nekom večitom derbiju, ali nisam mogao ni da pretpostavim kako to izgleda uživo i kakva je atmosfera. Ja, kao iskusniji košarkaš, znam da se nosim sa tim, ali nekad na mlađe može da utiče trema", objasnio je srpski košarkaš.

Iako je rođen u Baru, on se posle razlaska Srbije i Crne Gore odlučio za prvu.

"Stvarno nisam imao nikakvih problema, niti pritisaka od moje porodice i šireg okruženja. Ja sam se odlučio za Srbiju u tom politički delikatnom trenutku 2006. godine i ne žalim zbog toga. Čak i da me je neko uslovljavao sigurno se ne bih predomislio, pa čak i iz inata. Što se tiče reprezentacije, to je zatvorena priča, sigurno neću oblačiti dres Srbije", rekao je Pavlović.

Kada je u pitanju njegovo slobodno vreme, često se priča da je strastven pecaroš.

"Uhvatio sam šparića od 15 grama, to mi je najveći ulov. O tome se napravila priča pred moj dolazak u klub kad su me jednom uslikali sa štapom, iako nemam ni dva dana staža kao pecaroš. Polako, zasad se bavim košarkom, pecaću u penziji", rekao je Pavlović.

Pavlović je zbog povrede propustio gostovanje Partizana u Novom Mestu, ali će igrati u veoma važnom meču sa Cedevitom 4. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve