Nova vest
Košarka

Sreda, 03.12.2014.

17:48

EK: Partizan -19, bez druge faze

Košarkaši Partizana izgubili su od Hapoela u Pioniru sa 83:64 u osmom kolu Evrokupa, imaju skor 1-7 i više nemaju šanse da se plasiraju u Last 32 fazu Evrokupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Crno-beli su bili odlični u prvom poluvremenu, vodili su sa 37:35, ali previše izgubljenih lopti (17) i samo dvojica raspoloženih igrača u napadu koštali su domaće. Hapoel je na kraju došao i do ubedljivog trijumfa, drugog u grupnoj fazi EK.

Na teren se vratio Dragan Milosavljević, ali bilo je očigledno da je duga pauza ostavila traga – dao je 2 poena (1-5 iz igre za 14 min), uz 2 skoka i 3 asistencije, ali i 3 izgubljene lopte.

Igrao je i Aleksandar Pavlović, doduše samo sedam minuta u prvom poluvremenu i nije se upisao u strelce (0-4 iz igre).

Najbolji kod Partizana bio je Milan Mačvan sa 26 poena (12-18 iz igre) i 12 skokova, a Mihajlo Andrić dodao je 18 poena (5-8 za tri), uz po 2 skoka i asistencije. Vanja Marinković postigao je 8 poena (3-10 iz igre).

Za Hapoel je Dervin Kičen imao 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Džozef Džons dao je 16 poena, Brejsi Rajt 14, uz po 3 skoka i asistencije.

Partizan sada čeka okršaj sa Mega Leksom u ABA ligi, a u Evrokupu sledeći rival je Krasnij Oktjabr kod kuće.

Tok meča:

Obe ekipe loše su napadački počele meč, povratnik Milosavljević promašio je dve trojke, a u prva tri minuta jedine poene dao je Mačvan – i to trojku. U prvih pet minuta Partizan niti jednom nije šutnuo za dva poena, Marinković je zamenio Milosavljevića, a Mačvan je pogodio još jednu trojku.

Mladi Marinković vezao je četiri poena za vođstvo 10:6, a na tri i po minuta do kraja prve deonice u igru je ušao i Saša Pavlovič.

Hapoel nije imao rešenja za Mačvana, koji je posle osam minuta već stigao do dvocifrenog broja poena. Ipak, gosti su se konsolidovali u napadu, pre svih Džons, pa je na kraju prve deonice bilo 15:14 za Izraelce.

Crno-beli su odlično počeli drugi period – posle lakih poena Mačvana i Tepića, trojku je pogodio Andrić na isteku napada za vođstvo 21:16. Međutim, Smit je prekinuo post Hapoela, a onda se razigrao Rajt, koji je vezao šest poena, pa su uz tehničku grešku za Vujoševića gosti preokrenuli – 24:23.

Igralo se u serijama, Hapoel je promašio dva otvorena šuta, ali je čuvao minimalnu prednost. Ipak, Mačvan je bio nezaustavljiv, došao je do 18 poena i izjednačio na 31:31 na tri minuta do poluvremena.

Do kraja poluvremena videli smo sjajno zakucavanje Daloa, zatim još jedan njegov koš za +4, ali onda je Pavlović promašio zicer za još veće vođstvo. Na drugoj strani precizan je bio Kičen, pa je na poluvremenu Partizan vodio 37:35.

Trojkom Andrića na početku trećeg perioda crno-beli su stvorili pet poena viška, ali potom se razigrao Džons – Partizan za njega nije imao rešenje, Amerikanac je vezao sedam poena, a posle pogotka Elijahua za 48:42 trener Vujošević tražio je tajm aut.

Andrić je bio izuzetno šuterski raspoložen, ubacio je pet poena u nizu, ali su Kičen i Smit momentalno uzvratili i ponovo doneli gostima +6.

Proigrao je i Gefni, Milosavljević je izgubio dve vezane lopte na sredini igrališta, pa je Hapoel došao do četiri laka poena i vođstva 62:51. Do kraja treće četvrtine Mačvan je ponovo bio precizan, pa je Partizan zaostajao devet poena pred poslednji dvominutni odmor.

Gostima je proradio šut za tri – pogodio je Kičen, čak i Mensa-Bonsu u poslednjoj sekundi napada, pa je Hapoel čuvao dvocifreni višak. Sa druge strane, Partizan je imao previše izgubljenih lopti i zbog toga nije uspevao da se približi rivalu.

Igra Partizana se raspala, pa je do kraja Hapoel ostvario ubedljiv trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

536 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve