Nova vest
Košarka

Utorak, 12.08.2014.

13:43

Simonović potpisao za Elan Po-Ortez

Doskorašnji kapiten Crvene zvezde Marko Simonović karijeru će nastaviti u francuskom Elan Po-Ortezu, objavio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Simonović je protekle dve sezone branio boje ‘crveno-belih’, koji su mu se ovog leta zahvalili na saradnji.

28-godišnji krilni košarkaš je tokom karijere igrao za Lavove, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost i Albu, pre dolaska u Zvezdu.

Partije u Zvezdi protekle sezone omogućile su mu poziv u reprezentaciju, a proteklog vikenda bio je jedan od najboljih među izabranicima Aleksandra Đorđevića na turniru u Pou. Košarkaška reprezentacija Srbije je na tom turniru poražena od Grčke, a slavila je protiv Hrvatske i Francuske.

Simonović je prošle sezone u Evroligi beležio 4,8 poena i 2,9 skoka po utakmici, dok je u Evrokupu imao prosek od 6,8 poena i 4,3 skoka. U ABA ligi postizao je 6 poena i imao je 3,2 skoka po meču.

Po je jedan od najuspešnijih klubova u istoriji francuske košarke, osvojio je devet titula šampiona, od kojih poslednju 2004. godine, i tri Kupa Francuske. Od evropskih trofeja u svom posedu ima Kup Koraća iz 1984. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve