Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.08.2014.

12:55

Simonović: Zadovoljstvo biti ‘orao’

Srpski košarkaši ostvarili su dva trijumfa na turniru u Pou, a jedan od najzapaženijih igrača Marko Simonovića izrazio je zadovoljstvo što je među ‘orlovima’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Aleksandra Đorđevića poraženi su od Grčke, ali su potom pobedili Hrvatsku i Francusku, što im daje samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo u Španiji.

Ova dva turnira su bili dobre provere protiv jakih ekipa i da su bili veoma značajni za proveru nekih stvari u našem timu. Što se tiče našeg sastava, on je sjajan, imamo vrhunske igrače koji su uz to i dobri momci. Atmosfera je sjajna i zaista je i čast i zadovoljstvo biti deo toga”, rekao je Simonović.

Simonović je prokomentarisao i probleme sa povredama sa kojima se naš nacionalni tim suočio.

To su stvari koje idu uz naš posao, nadam se da će nas povrede ubuduće zaobići i da će selektor moći da računa na najjači sastav”, istakao je Simonović.

Srbija je na turniru u Pou savladala Francusku, rivala u grupi na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Oni su prvaci Evrope, više od pola tima im je u NBA, šta dalje reći. Ali, i mi smo pokazali kvalitet i pobednički karakter koji je oduvek krasio srpsku košarku”, rekao je Simonović.

28-godišnji košarkaš je prikazao sjajnu partiju protiv Hrvatske, kada je prvo trojkom iz teške pozicije obezbedio produžetak i na kraju meč završio sa 24 poena.

Samo sam se podredio timskoj ulozi, a utakmica se sama namestila. Najbitnije od svega je da dobijamo”, smatra Simonović.

Reprezentaciju Srbije sada očekuje „Trofej Beograda“ predstojećeg vikenda, na kojem će učestvovati i ekipe Argentine, Portorika i Turske.

Opet ćemo imati jaku proveru, svakako da će Trofej Beograda puno značiti ekipi. Svi smo spremni da se borimo kao i do sada”, zaključio je Simonović.

Posle „Trofeja Beograda“, reprezentaciju Srbije pre odlaska u Španiju očekuju još dva prijateljska meča sa Novim Zelandom, u Beogradu i Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve