Nova vest
Košarka

Petak, 25.07.2014.

10:07

Grifin odustao od Mundobasketa

Krilni centar L.A. Klipersa Blejk Grifin odustao je od učešća na Svetskom prvenstvu sa timom SAD.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Grifin je na spisku selektora Majka Kšiševskog od 19 igrača koji konkurišu za Mundobasket, ali se priključio LeBron Džejmsu, Karmelu Entoniju i Krisu Polu koji su ranije odustali od nastupa u Španiji krajem leta.

Grifin je u četvrtak uveče saopštio javnosti da želi da svoju energiju posveti napretku i pripremi za predstojeću NBA sezonu.

Pre Grifina iz predviđenog tima SAD je ispao plejmejker Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk, ali se on povukao zbog kako bi se potpuno oporavio od povrede kolena.

Grfin je prošle sezone odigrao 93 utakmice za Kliperse u NBA, u regularnom delu sezone je beležio 24,1 poena uz 9,5 skokova i 3,9 asistencija, dok je u plej-ofu imao 23,5 poena, 7,5 skokova i 3,8 asistencija po meču.

SAD pripreme za odbranu titule prvaka sveta počinju u ponedeljak u Las Vegasu, a u Španiji će igrati u Grupi C u Bilbau protiv Turske, Ukrajine, Finske, Novog Zelanda i Dominikanske Republike.

Svetsko prvenstvo počinje 30. avgusta i traje do 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve