Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.07.2014.

13:12

Maljkovićeva objavila spisak za SP

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković objavila je spisak od 19 igračica koje konkurišu za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Na spisku se nalaze: Tamara Radočaj, Sanja Mandić, Milica Dabović, Ana Dabović, Dajana Butulija, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Sanja Orozović, Maja Škorić, Kristina Topuzović, Marina Marković, Jovana Rad, Jelena Milovanović, Kristina Baltić, Bojana Vulić, Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Milena Marjanović i Ivana Brajković.

Maljkovićeva je istakla da će svaka pobeda na SP biti veliki uspeh, kao i da je cilj da šampionat u Turskoj posluži kao dobra priprema za prvenstvo Evrope, koje se igra sledeće godina i na kojem se obezbeđuje plasman na Olimpijske igre u Riju.

"Kada se sve okolnosti uzmu u obzir svaka pobeda na Svetskom prvenstvu za nas bi bila uspeh. Moramo da gledamo unapred ka EP sledeće godine, koje obezbeđuje plasman na Olimpijske igre. Tu moramo da probamo da napravimo najbolji rezultat i zato sada dajem šansu i nekim mladim igračicama. Verujem da će ovo SP poslužiti kao najbolja pripreman za ono što nas čeka sledeće godine", rekla je Maljkovićeva na konferenciji za medije u Kući košarke.

Srbija će na šampionatu u Turskoj igrati u D grupi zajedno sa selekcijama Angole, SAD i Kine.

"Ne bi trebalo trošiti previše reči na selekciju SAD, radi se o prvoplasiranom timu na FIBA rang listi. Kina je zemlja koja ima velika ulaganja u žensku košarku, u ligi dominiraju pre svega Amerikanke, doveli su selektora koji je sa Španijom osvojio titulu prvaka Evrope. Angola je meni najzanimljivija ekipa, ali ne smemo da pomislimo da smo je unapred pobedili. Radi se o najboljoj afričkoj selekciji koja ima vrhunske atlete", objasnila je Maljkovićeva.

Ona je rekla da Jelena Milovanović ima problem sa povredom zbog čega će propustiti prvi deo priprema, koje počinju šestog avgusta.

"U pitanju su bočni ligamenti kolena, nije potrebna operacija, ali zahteva mirovanje. Biće sigurno odsutna četiri nedelje i verovatno će propustiti sedam do 10 dana priprema", rekla je Maljkovićeva.

Svetsko prvenstvo u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra u Istanbulu i Ankari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve