Nova vest
Košarka

Petak, 16.05.2014.

10:50

NIJT: Crvena zvezda u finalu!

Košarkaši Crvene zvezde izborili su plasman u finale juniorske Evrolige, pošto su u drugom kolu završnog turnira u Milanu pobedili Huventud sa 69:67.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-belima’ je to drugi trijumf, pošto su u prvom kolu slavili protiv Kahasola sa 78:63, a u poslednjem, u subotu od 11 časova, igraju sa timom Brazila.

U drugom meču grupe A, Kahasol je pobedio Brazil sa 66:54, pa su izabranici Slobodana Klipe i pre trećeg meča sigurni finalisti. Meč za titulu igra se u nedelju u podne.

Najbolji u timu Zvezde bili su Stojanović i Lazarević sa po 20 poena. Lazarević je imao osam skokova i pet asistencija, a dvocifreni učinak je imao i Ostojić sa deset poena.

U redovima Huventuda, Lopes je postigao 16 poena i imao pet skokova, Nikolić je dodao 13 poena i deset skokova, a Kosta devet poena.

’Crveno-beli’ su do trijumfa došli posle velikog preokreta. U poslednju četvrtinu imali su minus 12, da bi u prvih pet minuta napravili seriju 19:15 za vođstvo 63:61. Usledila je velika borba do poslednjih trenutaka, iako je Zvezda u pretposlednjem minutu nastavila seriju do 66:61.

Lopes i Nikolić su Huventudu doneli izjednačenje, da bi usledila penal završnica. Lazarević je pogodio oba slobodna bacanja, a Aranitović jedan, a Huventud je preko Koste samo uspeo da smanji sa slobodnih bacanja, da bi Aranitović uhvatio loptu prilikom njegovog promašaja.

Promašili smo dosta otvorenih šuteva i uvukla se nervoza u našu igru. Međutim, preokret je nastupio kada smo sa četiri niska igrača krenuli da igramo veoma agresivnu odbranu po čitavom terenu. Na taj način smo potpuno poremetili njihov napad, nisu imali priliku za otvorene šuteve, a mi smo konačno počeli da pogađamo. Napravili smo seriju 19:2, uspostavili smo apsolutnu kontrolu dešavanja na terenu pa smo imali priliku da ranije prelomimo meč, ali smo ipak do trijumfa došli u penal završnici“, konstatovao je Klipa.

U poslednjem kolu A grupe finalnog turnira Evrolige u Milanu Crvena zvezda igraće sa juniorskom selekcijom Brazila.

Brazil ima veoma talentovanu generaciju. Reč je atletski veoma dobroj ekipi, njihovi igrači imaju fantastične fizičke predispozicije. Međutim, oni više predstavljaju skup fantastičnih pojedinaca nego uigran tim. Selekcija Brazila se priprema za šampionat Južne Amerike, izgledaju zaista dobro, ali mislim da možemo da ih pobedimo“, zaključio je Klipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve