Nova vest
Košarka

Utorak, 13.05.2014.

18:05

Zvezda u laganom ritmu do 9-0

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zadržali su besprekoran skor u Superligi Srbije, pošto su u meču devetog kola pobedili FMP u Železniku sa 87:65.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Crveno-beli su već sredinom drugog perioda imali 27 poena viška, meč je već tada rešen i do kraja se igralo ne baš visokim intenzitetom.

Zvezda ima skor 9-0, dok FMP ostaje na dve pobede. U sledećem kolu crveno-beli dočekuju Megu, dok se tim iz Železnika sastaje sa Borcem u Čačku.

Najefikasniji je bio Marko Simonović sa 18 poena (6-10 iz igre, 5sk), Raško Katić imao je 16 poena (7-9 iz igre) i 4 skoka, a Jaka Blažič dodao je 11 poena i po 4 skoka i asistencije. Nelson je upisao 8 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a Dženkins je imao 5 poena (1-8 iz igre) i 6 asistencija.

U ekipi FMP-a istakli su se Kaplanović sa 15 poena i 7 skokova, kao i Čović i Đukanović sa po 12 poena.

Tok meča:

FMP se držao do sredine prve deonice, a onda su Blažič sa pet i Simonović sa tri poena doneli Zvezdi osam poena prednosti. Crveno-beli su bili izuzetno raspoloženi u šutu za tri poena (6-10 u prvoj četvrtini) – Dženkins i Simonović pogodili su još po jednom za +13 (26:13).

Simonović je igrao briljantno, ubacio je 13 poena u prvom periodu, a upravo njegovom trojkom Zvezda je na prvi dvominutni odmor otišla sa prednošću 31:16.

U istom ritmu Zvezda je nastavila i u drugoj četvrtini, dve trojke ubacio je Nelson, pa je veoma brzo bilo 27 poena prednosti (46:19). Zvezda je tada malo spustila gas, Nelson je čak zaradio i četvrtu ličnu grešku, pa je na poluvremenu bilo 53:29.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić tokom trećeg perioda pružio je šansu svim igračima, a Zvezda je lagano održavala prednost, pa je posle 30 minuta rezultat glasio 71:45.

Ostatak meča protekao je u opuštenoj igri na obe strane, a Zvezda je u laganom ritmu privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve