Nova vest
Košarka

Sreda, 30.04.2014.

12:56

KLS: Derbi "ranjenika" u Pioniru

Peto kolo košarkaške Superlige Srbije obeležiće duel ekipa Partizana i Crvene zvezde Telekom (19h), koji dolazi u veoma lošem trenutku za oba tima.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Beogradski rivali su neslavno završili sezonu u ABA ligi na završnom turniru odigranom u glavnom gradu Srbije, „crveno-beli“ su regularni deo završili kao lideri, ali su ispali u polufinalu od kasnijeg osvajača, Cibone. Partizan nije uspeo da odbrani trofej, trojkom Nolana Smita u poslednjoj sekundi duela sa Cedevitom poražen je u polufinalu.

U domaćem šampionatu oba tima imaju po četiri pobede posle četiri odigrana kola, savladali su Borac iz Čačka, te kragujevački Radnički, Zvezda je bila bolja i od FMP i Mega Vizure, dok je Partizan odneo bodove iz duela sa Metalcem i Crnokosom.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će njegov tim biti dodatno motivisan zbog neuspeha na završnom turniru ABA lige, dok je njegov kolega sa druge strane Dejan Radonjić istakao da će veće uloge u meču imati rekonvalescenti Ivan Radenović i Raško Katić.

U prethodnim mečevima petog kola Superlige Srbije Mega Vizura je savladala Borac, Metalac je bio bolji od Crnokose, a u sredu je na programu i duel Radničkog iz Kragujevca i FMP.

Košarkaška Superliga Srbije, 5. kolo
sreda
19.00 Partizan – Crvena zvezda Telekom
19.00 Radnički Kragujevac – FMP
prethodno
Mega Vizura – Borac 95:72
Crnokosa – Metalac 70:79

Tabela
1. Crvena zvezda Telekom 4 / 0 8
2. Partizan 4 / 0 8
3. Mega Vizura 3 / 2 8
4. Metalac 2 / 3 7
5. Radnički KG 2 / 2 6
6. FMP 2 / 2 6
7. Crnokosa 1 / 4 6
8. Borac 0 / 5 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve