Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.04.2014.

08:24

Ređo Emilija osvojila Evročelendž

Košarkaši Ređo Emilije savladali su ruski Trijumf u finalu Evročelendž kupa rezultatom 79:65 i stigli do trofeja u trećem po značaju evrpskom takmičenju.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džejms Vajt i Rimantas Kaukenas sa 15 poena, dok ruskoj ekipi nije pomoglo ni 20 poena Milovana Rakovića.

Italijanski tim je početkom druge četvrtine ostvario dvocifrenu razliku koju nije ispuštao do kraja meča, a u pojedinim trenucima duela imao je i višak od 20 poena.

U meču za treće mesto Gacijantep je pobedio ekipu Solnoka sa 87:75. Duel turskog i mađarskog tima rešen je tek posle produžetaka, pošto je regularni deo utakmice završen rezultatom 68:68.

Najbolji u sastavu Gacijantepa bili su Domen Lorbek i Dejan Borovnjak sa po 16 poena, dok je Oliver Stević upisao po osam poena i skokova.

U poraženom sastavu Marton Bader je ubacio 17 poena, Strahinja Milošević 15, a Radenko Pilčević tri uz dve uhvaćene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve