Nova vest
Košarka

Petak, 25.04.2014.

17:57

EL: CSKA ubedljivo do F4

Košarkaši moskovskog CSKA obezbedili su plasman na F4 Evrolige pobedom nad Panatinaikosom u majstorici rezultatom 74:44.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

„Armejci“ su bili bolji rival u kompletnom toku utakmice, sjajnu partiju je pružio centar Saša Kaun, dok na drugoj strani nije bilo raspoloženih pojedinaca.

U taboru CSKA se posle duže pauze pojavio plejmejker Miloš Teodosić, postigao je 7 poena uz 3 asistencije za 15 minuta, Nenad Krstić je upisao 5 poena i 2 skoka, a ponovo je dobru partiju pružio Vladimir Micov (8p, 2as, 1sk).

Ruski tim se na taj način pridružio Barseloni i Makabiju, dok će četvrti učesnik završnog takmičenja koje se igra u Milanu biti poznat posle petog duela serije između Real Madrida i Olimpijakosa.

Ekipe su veoma oprezno starovale utakmicu, sa jakim odbranama, međutim Panatinaikos nije imao rešenje za Sašu Kauna, najefikasnijeg aktera meča sa 18 poena.

Mnogo promašaja je viđeno u prvoj deonici, ali je u nastavku grčki tim uspeo da uspostavi kakvu-takvu ravnotežu, Dimitris Dijamantidis je povezao redove ekipe. Ipak, to je trajalo svega nekoliko minuta, serijom 9:3 CSKA je na poluvremenu stigao do +14, 35:21.

U drugom poluvremenu nije bilo šansi da gosti stignu do mogućnosti za povratak u meč, za prvih pet minuta treće deonice ubacili su svega pet poena, što je CSKA iskoristio i povećao prednost na 21 poen, što je bio ključni trenutak i razlika koju PAO nikako nije mogao da anulira.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je centar CSKA Saša Kaun sa 18 poena i devet skokova, a pored njega jedini dvocifreni u ruskom timu bio je VIktor Hrijapa. Na drugoj strain bolji od ostalih bio je Džejms Gist sa 11 poena, a potpuno je podbacio Dijamantidis, ostao je bez poena uz šut iz igre 0/5.

Tok meča:

Obe ekipe su počele duel sa veoma velikim intenzitetom odbrane, dok u napadu nije bilo pravih rešenja, te je na polovini četvrtine bilo svega 7:4 za domaće, uz nekoliko teških promašaja sa distance, a čak i jednim zakucavanjem, Bramosa.

Do kraja prve deonice CSKA je kontrolisao igru, Nenad Krstić je postigao tri poena, a Saša Kaun je za nešto više od sedam minuta ubacio osam poena i upisao četiri skoka. Gosti su forsirali šut za tri poena, što im nije polazilo za rukom, ali jeste Milošu Teodosiću, koji se vratio u ekipu posle povrede i u poslednjem napadu pogodio trojku za 19:10.

Lukas Mavrokefalidis se aktivirao na startu druge deonice, smanjena je aktivnost centara domaćeg tima pod koševima, Panatinaikos je igrao nešto organizovanije u defanzivi, dok je u napadu konce igre povezao Dimitris Dijamantidis. Ipak, domaći su uspeli da održe prednost, 24:18.

Nisu uspeli gosti da se potpuno vrate, CSKA je uspostavio kontrolu preko Kauna, Hrijape i Džeksona i serijom 9:3 stigao do dvocifrene prednosti pred kraj poluvremena, da bi u poslednjim sekundama Kaun svojim 12. poenom postavio konačan rezultat prvih 20 minuta, 35:21.

U prvih pet minuta treće deonice PAO je postigao svega pet poena, te je CSKA povećao prednost na 21 poen, posle trojke Vladimira Micova, 48:27, a pred ulazak u poslednji kvartal domaći su imali vođstvo od 54:33.

Četvrtu deonicu otvorio je CSKA serijom 9:3, a jedini aktivni igrač Panatinaikosa u prvom delu finiša meča bio je Džejms Gist, međutim zabeležio je samo jedan pogodak iz tri pokušaja. Bivši košarkaš Partizana je potom i zakucao iz odbojke, ali je na to stigao odgovor u vidu polaganja Vitalija Fridzona, 65:38.

Do kraja utakmice igrači PAO su potpuno "pali", te je CSKA rutinski priveo utakmicu kraju i slavio sa ubedljivih 74:44.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve