Nova vest
Košarka

Petak, 25.04.2014.

10:31

Šarić: Nadam se hrvatskom finalu

Jedan od junaka pobede Cibone nad Zvezdom u polufinalu F4 ABA lige, Dario Šarić pun samopouzdanja nada se hrvatskom finalu u beogradskoj Areni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šarić je sa 21 poenom, 15 skokova i 6 asistencija nosio Cibonu do 75:70 protiv Zvezde, a potencijalni rivali u finalu su Partizan i Cedevita.

"Više očekujem Cedevitu, voleo bih da bude hrvatsko finale, da se hrvatska košarka vrati na lepe staze", rekao je Šarić u izjavi za B92 posle meča u Areni.

Partizan i Cibona su 2009. i 2010. igrali u finalu F4 ABA, a oba puta slavili su crno-beli.

"Posebno bi bilo teško protiv Partizana koji je odličan tim koji ima Evroligaško iskustvo. Igrali su već u prepunoj Areni gde nije lako igrati bez iskustva, možeš se izgubiti, može biti kontraproduktivno", dodao je Šarić.

Ko god bude rival u nedelju Ciboni, najtalentovaniji evropski košarkaš očekuje da "vukovi" mogu do titule.

"Kada pobedite favorite prvenstva, kada pobedite polufinalistu Evrokupa, kada pobedite klub koji je savladao Panatinaikos i dosta evropskih klubova, onda se može reći da možemo do titule. Nećemo stavljati nikakav teret na sebe, pokušaćemo da igramo kao sada, dobro", rekao je Šarić.

Cibona je pred završni turnir bila apsolutni autsajder u Beogradu, nakon još jedne teške sezone zbog loše finansijske situacije, ali je uspela da savlada najbolji tim iz regularnog dela sezone koji je doživeo samo četiri poraza u ABA ligi.

"Nismo bili favoriti, i Olimpijakos je na račun toga osvojio poslednje dve Evrolige. Dolazili su bez bremena favorita, odigrali dve fantastične utakmice i osvajali titule. Tako smo mi izenađenje napravili Crvenoj zvezdi, nadam se da ćemo imati snage za još jedno", zaključio je krilni igrač Cibone u izjavi za B92.

U petak od 20:00 u drugom polufinalu igraju Partizan NIS I Cedevita, a bolji će u nedelju sa Cibonom u istom terminu u Kombank Areni odlučivati o najboljem timu na prostorima bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve