Nova vest
Košarka

Utorak, 15.04.2014.

09:41

Paskval: Galata komplikovan rival

Trener Barselone Šavi Paskval rekao je pred početak plej-ofa Evrolige da je Galatasraj "komplikovan rival".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Barsa i Galata će u utorak od 19 časova otvoriti plej-of Evrolige, a od 21:00 sastaju se Real Madrid i Olimpijakos.

"Došli smo do četvrtfinala posle velike borbe. Sada moramo da odigramo dobro uz pomoć navijača, da budemo odgovorni da bismo pobedili", rekao je Paskval.

Katalonci su ove sezone bili sjajni u dve grupne faze, na 24 utakmice ostvarili su 19 pobeda, a u Top 16 su imali maksimalan učinak do poslednja dva kola.

"Prva utakmica je uvek veoma važna, jer su uglavnom veoma teške i uzbudljive. Želim da ublažim priče o lakšem rivalu na osnovu njegovog imena. To ništa ne znači. Galatasaraj je težak preotivnik", rekao je trener Barselone.

Turci debituju u plej-ofu Evrolige, a u prethodne 24 utakmice ostvarili su 13 pobeda, te do četvrtfinala stigli u poslednjem kolu Top 16 runde.

"Galatasaraj je iskusan tim, ima talentovane igrače koji su dugo zajedno. Veoma su organizovani u igri 5 na 5, ali i samo jedan igrač može da promeni tok meča. Nikad se ne predaju. Karlos Arojo je nepredvidiv igrač, jedno od glavnih oružja Turaka. Dobro ga poznajem, talenat koji ima. Moramo biti veoma oprezni s njim", rekao je plejmejker Barse Marselinjo Uertas.

Pored ova dva duela, u četvrtfinalu EL se u sredu sastaju još CSKA – Panatinaikos i Emporio Armani – Makabi.

Opširnije o plej-ofu Evrolige pročitajte u našoj rubrici teme, u tekstu: Ko će na Fajnal-for u Milano?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve