Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.04.2014.

11:44

Marinović: Crnokosa ozbiljan rival

Košarkaši kragujevačkog Radničkog zabeležili su prvu pobedu u Superligi u duelu sa Crnokosom, što veoma raduje plejmejkera Marka Marinovića.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Najefikasniji košarkaš utakmice završene rezuktatom 90:74 (29 poena, osam trojki) pohvalio je protivnika koji se ove sezone takmičio u KLS.

„Igrali smo u lepom ambijentu, pružen nam je jak otpor, videlo se kako je Crnokosa prošla kroz KLS do Superlige, teško gostovanje ovde čeka sve ekipe iz lige. Ko ih ne bude ozbiljno shvatio imaće dosta problema“, rekao je Marinović.

Kragujevčani su, baš kako su i najavljivali, pristupili Crnokosi maksimalno ozbiljno, od treninga do meča, a Marinović ističe koji su momenti bili odlučujući da se ne prepusti niti jedna četvrtina.

Utakmica je bila jako teška za nas, Crnokosa se pokazala kao sasvim solidna ekipa. Rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu, mnogo smo truda potrošili da bismo došli do "lake" pobede. Cela naša ekipa je odigrala onako kako je jedino moguće da bi se osvojili bodovi. Imali smo vrlo korektnu odbranu. Pokušavali su kontranapadima da prave "višak", ali smo im u drugom poluvremenu potpuno isparirali u trčanju. Ove večeri smo gotovo sve otvorene šuteve iskoristili, pa se utakmica odvijala onako kako smo mi želeli, diktirali smo tok svih 40 minuta. Bilo je manjih padova u našoj igri, ali smo se odmah vraćali u meč i zasluženo pobedili“, dodao je Marinović.

I sledeći rival Radničkog dolazi iz KLS, to je valjevski Metalac koji iz dva kola ima poraz od FMP i pobedu nad Mega Vizurom kojoj su najviše doprineli iskusni Bakić i novajlija Mičel.

Tek ćemo da se detaljno pripremamo za Valjevce. Njihovog lidera Bakića odlično poznajem, igrali smo svojevremeno u reprezentaciji, a i ostali igrači su mi poznati, sem Mičela, ali jasno je zašto je angažovan. Biće to težak plen u našoj Hali, a posebno u Valjevu. Mega Vizura je poučan primer za sve nas "favorite" iz ABA lige. Već se "zakuvalo" u Superligi, ima prvih iznenađenja, a mi ćemo da se potrudimo da se to ne desi u Kragujevcu. Biće to još 12 vrlo uzbudljivih utakmica do plej-ofa“, zaključio je Marinović.

Meč trećeg kola između Radničkog i Metalca zakazan je za sredu 16. april od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve