Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.12.2013.

19:41

EL: CSKA preko Barse do 2. mesta

Košarkaši CSKA savladali su na domaćem terenu Barselonu u devetom kolu Evrolige rezultatom 79:65, čime su preuzeli drugo mesto na tabeli grupe A.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Soni Vims sa 18 poena, Nenad Krstić je ubacio 12, Vladimir Micov je dodao šest, a Miloš Teodosić pet.

Na drugoj strani Bred Oleson je postigao 14, Huan Karlos Navaro je dodao 12, dok je Ante Tomić zabeležio dabl-dabl (10p, 10sk). Obe ekipe su sada izjednačene na drugom mestu grupe A.

Španski tim je bolje otvorio utakmicu, nakon izgubljene lopte Kajla Hajnsa Tomić je dodao loptu Navaru, koji je asistirao Marselinju Uertasu za prve poene. Nekoliko loših poteza Boštjana Nahbara kaznili su domaći i preokrenuli rezulat već u šestom minutu prve deonice.

Do kraja četvrtine viđena je rezultatska klackalica, a sa prednošću od jednog poseda nakon polaganja Džoja Dorsija gosti su otišli na mali odmor. Odlično je u nastavku zaigrao Voroncevič, pridružili su mu se Vims i Krstić pa je posle 20 minuta na semaforu stajalo 42:31 za CSKA.

Oleson se probudio u trećem delu utakmice, serijom 14:4 Barsa je povratila prednost, ali do kraja deonice Vims je sa uzastopnih pet poena doneo minimalno vođstvo domaćima pred poslednji kvartal.

CSKA je pojačao tempo u finišu, Lampe, Tomić i Nahbar su promašivali, tako da su Moskovljani bez većih problema priveli meč kraju za šestu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Oba tima su bila prilično izjednačena u statističkim parametrima, a na strani CSKA bio je procenat u šutu za dva poena (54:43), dok je ključ poraza Barselone bio dvostruko veći broj izgubljenih lopti (12:6).

Grupa A
17.45 CSKA – Barselona 79:65
20.45
Fenerbahče Ulker – Partizan

Petak:
18.00 Budiveljnik - Nanter

Tabela
1. Fenerbahče Ulker 7-1
2. CSKA Moskva 6-3
3. Barselona 6-3
4. Nanter 3-5
5. Partizan NIS 2-6
6. Budiveljnik 1-7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve