Nova vest
Košarka

Subota, 30.11.2013.

18:55

Pobeda CZ u senci povrede Mitrovića

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Krku u Novom Mestu sa 78:69 u meču desetog kola regionalne ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trijumf crveno-belih ostaće u senci teške povrede mladog Luke Mitrovića.

Sredinom druge četvrtine on je ostao na parketu posle duela sa Bukerom, a nažalost se čini da je u pitanju teža povreda kolena.

Zvezda je meč prelomila u trećoj četvrtini, koju je dobila sa 25:14. Tada su crveno-beli pronašli rešenje za zonsku i kombinovanu odbranu rivala, pogodili su i nekoliko šuteva i ’odlepili’ se na 17 poena viška.

Poslednja četvrtina bila je samo formalnost, pa je Zvezda upisala osmu pobedu u regionalnom takmičenju. Zvezda je igrala bez povređenog Katića, posle se povredio i Mitrović, ali i domaći su bili oslabljeni neigranjem Armsteda, Murića i Hukića.

Zvezdu je predvodio Marko Simonović sa 17 poena (7-8 iz igre), 4 skoka i 3 ukradene lopte, Jaka Blažič imao je 15 poena i 8 skokova, Demarkus Nelson upisao je 14 poena, 8 asistencija i 5 ukradenih lopti, a Blejk Šilb dao je 11 poena.

Najbolji kod domaćih bio je Jaka Klobučar sa 26 poena, a Bolčina je dao 12.

Ekipu Dejana Radonjića sada čeka duel u Evroligi sa Panatinaikosom u Atini, a sledeći meč u ABA ligi Zvezda igra devetog decembra sa Zadrom u Pioniru.

Tok meča:

U skladu sa očekivanjima, nije bilo mnogo poena na početku. Zvezda je solidno počela meč, pre svih Marjanović sa četiri poena, i posle pet minuta vodila je sa 7:4. Štafetu je potom preuzeo Nelson, koji je vezao četiri poena za 11:4.

Ekipa Aleksandra Džikića stala je u zonu, crveno-beli su sa njom imali problema, a na drugoj strani i Krka je počela da pogađa i smanjila je na 15:13.

Igralo se u sporom ritmu, obe ekipe su promašivale, a košem Radenovića Zvezda je vodila 18:14 posle prve četvrtine.

Puna dva minuta drugog perioda niko nije probacio loptu kroz obruč, a onda su pogodili Pavič na jednoj i Simonović na drugoj strani. Zvezda nije imala rešenja za zonu domaćih, pa se Krka potpuno vratila u meč nakon polaganja Klobučara u kontri – 20:20.

Krka je posle koša Paviča prvi put povela (24:23), a onda su svi u dvorani zanemeli kada je Mitrović završio na zemlji – čini se da je u pitanju teška povreda kolena, Mitrović je koleno ’izletelo’ i on je iznet sa terena.

Svi su bili šokirani povredom Mitrovića, ali meč je morao da se nastavi. Zvezda je zaigrala bolje, odgovorila je i ona zonom, a Lazić je pogodio prvu trojku na utakmici.

Potom je Blažič bio siguran sa penala, posle zakucavanja Nelsona bilo je 32:25, a na poluvremenu je bilo 32:26.

Na početku drugog poluvremena Lazić je energijom u odbrani pokrenuo Zvezdu, gosti su nekoliko puta lako poentirali u kontri, a Marjanović je zakucao za 40:28. Crveno-beli su u potpunosti došli do igre u napadu – Dženkins i Simonović pogodili su trojke, Blažič je bio odličan u skoku i gosti su stvorili 17 poena viška (49:32).

Tu prednost ZVezda je održala do kraja treće deonice - 57:40. Tada je sve već bilo rešeno, Zvezda je u laganom ritmu privela meč kraju, a šansu u završnici dobio je i mladi Dušan Ristić, koji se nije upisao u strelce za nešto manje od dva minuta na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve