Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.09.2013.

11:16

Radnički pobedio i Asesoft

Košarkaši Radničkog zabeležili su drugu pobedu u okviru priprema, pošto su slavili protiv prvaka Rumunije Asesofta sa 82:81.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U okršaju izabranika dva srpska stratega Miroslava Mute Nikolića i Vladimira Arnautovića, heroj pobede domaćina bio je nezaustavljivi Sava Lešić, koji je imao indeks korisnosti 39.

Lešić je ubacio 25 poena i imao 19 skokova, uz dve asistencije i deset iznuđenih prekršaja igrača iz Rumunije. Sili je dodao 19 poena, dok je Marinović meč završio sa 15 poena i sedam asistencija.

Ekipa Asesofta je devetostruki prvaka Rumunije od 2004. godine i osvajač nacionalnog Kupa šest puta. Jednom su se domogli i trofeja Evrokupa.

Upravo u Evrokupu moguć je ponovni susret ova dva rivala. Naime, 48 timova kvalifikovanih za redovnu sezonu Eurokupa biće podeljeni u dve geografske konferencije od po 24 tima, a ekipe u svakoj konferenciji biće dalje svrstane u šest polaznih grupa od po četiri tima. Baš kao i Šumadinci, ekipa iz Ploeštija je jedini predstavnik države u Evrokupu.

Utakmici je prisustvovao novoimenovani kapiten ekipe Stefan Birčević, još uvek povređen, u čijem je odsustvu ekipu predvodio njegov zamenik Marko Marinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve