Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.08.2013.

18:51

U16: Srbi za polufinale s Nemcima

Kadetska reprezentacija Srbije u petak igra meč četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv selekcije Nemačke na prvenstvu za igrače do šesnest godina u Ukrajini.

Izvor: B92, KSS.rs

Autor:B92, KSS.rs

Default images

Meč je na programu od 20 časova.

"Nema velike razlike, sve ekipe su prilično izjednačene i sve jedno sa kim ćemo igrati u četvrtfinalu. Nemce možda i najbolje poznajemo, jer smo se nedavno sastali na turniru u Boru. Tesno smo ih pobedili, ali smo tada igrali bez kapitena Stojanovića i Jovanovića", kaže selektor Vanja Guša.

'Orlići' su šampionat otvorili sa pet pobeda, da bi usledio poraz od Hrvatske

Trijumf protiv selekcije Nemačke ne garantuje samo borbu za medalje na šampionatu u Ukrajini već i obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima:

"Da bi ispunili naše ciljeve potrebno je da savladamo čvrstu i disciplinovanu selekciju Nemačke. Ključni segment igre koji vodi do trijumfa je skok. Ne moramo da budemo bolji u vazdušnim duelima, dovoljno je da budemo ravnopravni i verujem da smo daleko bliži pobedi. Kvalitet je na našoj strani. Nemci imaju dva odlična centra Kila i Kracera, kao i dva niska, ali ekstra brza plejmejkera Merca i Bejšlaga, koji čine glavne poluge njihovog tima. Sigurno je da neće biti lako, ali verujem da možemo među četiri najbolje ekipe na šampionatu, jer smo po svemu prikazanom u dosadašnjem toku šampionata to i zaslužili", zaključio je Vanja Guša, selektor U16 reprezentacije Srbije.

ČETVRTFINALE (16. avgust):
Grčka – Francuska (13:45)
Turska – Italija (15:30)
Hrvatska – Španija (17:45)
Srbija – Nemačka (20:00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve