Nova vest
Košarka

Sreda, 14.08.2013.

18:07

EP: Kadeti izgubili od Hrvatske

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Hrvatske sa 69:63, u poslednjem 3. kolu F četvrtfinalne grupe na EP u Ukrajini.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

To je prvi poraz izabranika selektora Vanje Guše u dosadašnjem delu takmičenja, nakon što su ranije obezbedili plasman u četvrtfinale.

Stojanović je bio najefikasniji u našem timu sa 23 poena, dok je Glišić ubacio 10. Kod Hrvata, Žižić je imao 20 poena, a Bender i Mazalin dodali su po 14.

Srbija je prošla u četvrtfinale kao drugoplasirana u grupi, iza Hrvatske, a ispred Italije, Francuske, Ukrajine i Crne Gore.

„Podbacili smo u skok igri, gde je protivnik stekao odlučujuću prednost. Takođe, uvek imamo dosta problema kad David Miladinović brzo nakupi lične greške i mora da provede više vremena nego što je predviđeno na klupi. Odsustvo našeg prvog centra na najbolji mogući način iskoristili su Bender i Žižić koji su zajedno imali čak 34 skoka. Ipak, uspeli smo selekciju Hrvatske da zbunimo zonskom odrbanom u drugom poluvremenu i smanjimo zaostatak. Međutim bili smo suviše brzopleti u trenutcima kad se pojavila prilika da eventualno napravimo preokret. Protivnika u četvrtfinalu, baš kao i selekcija Hrvatske, saznaćemo tek kasno večeras kad se završe sve utakmice iz grupe E“, istakao je Vanja Guša, selektor U16 reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Peno 5, Ćirković, Marinković 9, Glišić 13, Rakićević 9, Stojanović 23, Jovanović 2, Simanić, Aničić 2, Kenić, Aranitović, Miladinović.
HRVATSKA: Skokna 7, Lazić, Dubelj, Bender 14, Kalpić 2, Kumanović, Slavica 12, Zubac, Žižić 20, Čolak, Mazalin 14, Gaspert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve