Nova vest
Košarka

Utorak, 13.08.2013.

22:36

EP: Srpski juniori u četvrtfinalu

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina obezbedila je plasman u četvrtfinale na EP u Ukrajini sa najmanje drugog mesta.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Srpski juniori savladali su Italiju sa 76:56 i tako ostvarili i petu uzastopnu pobedu.

Glišić je predvodio naše klince sa 19 poena, Jovanović je ubacio 12, a Miladinović i Stojanović 10. Kod Italijana su najbolji bili Testa i Guarlja sa 7 poena.

Samo u prvim minutima duela selekcija Italije je uspevala da uspešno parira našem mladom timu. Ubrzo su Miloš Glišić i David Miladinović zagospodarili u oba reketa, što je Srbiji donelo prvo osetnije vođstvo u sedmom minutu – 14:6. Finiš prve četvrtine obeležio je Slobodan Jovanović koji je posle pet uzastopnih poena, postigao i trojku sa više od pola terena – 22:10. U nastavku meča razigrao se kapiten Vojislav Stojanović, što je Srbiji posle nove trojke borbenog Vanje Marinkovića obezbedilo kapitalnu prednost već posle prvog poluvremena – 47:27.

Nisu previše bili efikasni naši mladi reprezentativci u trećem periodu, ali su gotovo savršenom odbranom dozvolili rivalu da postigne samo osam poena, što im omogućilo da na isteku 30. minuta dođu do rekordnog vođstva – 63:35. Neznatno opuštanje izabranika selektora Guše, u poslednjoj deonici, selekcija Italije je iskoristila da bar donekle ublaži poraz, dok su srpski kadeti mislima već bili na sutrašnjem meču protiv selekcije Hrvatske kada će pasti odluka ko će biti pobednik grupe “F” i sa prve pozicije krenuti u četvrtfinale.

„Zahvaljujući zaista odličnoj odbrani rešili smo utakmicu još u ranoj fazi prvog poluvremena. Brzo smo centre selekcije Italije opteretili ličnim greškama, forisirali kontranapade i dolazili do lakih poena. Sutra igramo protiv selekcije Hrvatske za prvo mesto u grupi, ali se ne opterećujemo rezultatom. Probaćemo da budemo maksimalno rasterećeni, borbeni kao do sada i da pokušamo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, pogotovo što je teško predvideti ko bi mogao da nam bude rival u četvrtfinalu“, istakao je Vanja Guša, selektor U16 reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Peno 6, Ćirković, Marinković 8, Glišić 19, Rakićević 2, Stojanović 10, Jovanović 12, Simanić, Aničić 2, Kenić 2, Aranitović 5, Miladinović 10.

ITALIJA: Kosta 6, Savoldeli 3, Ratalino 6, Pećija 6, Testa 7, La Tore 2, Bolpin 2, Moreti 6, Bukareli 5, Ćezana 4, Guargilja 7, Katapan 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve