Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.07.2013.

18:46

Matić: Zavera ABA lige i Radničkog

Trener Vojvodine Siniša Matić izjavio je za „Dnenvik“ da Novosađani neće igrati ABA ligu zbog zavere čelnika lige i Radničkog.

Izvor: B92, Dnevnik

Autor:B92, Dnevnik

Default images

"Zaista ne mogu da verujem u nešto tako. Sportski smo izborili plasman u ABA ligu, ali izgleda da je za čelnike tog takmičenja sport manje važan. Aršini nisu prema svima isti, jer imaju dvogodišnjeg dužnika, tim Zadra. Ako je rok za plaćanje bio 5. jul, onda ni Široki ne bi mogao da igra, pošto je novac uplatio tri dana kasnije. Bilo bi sve ovo smešno da nije žalosno".

"Ovo je čista zavera protiv Vojvodine i od strane rukovodstva ABA lige i od kragujevačkog Radničkog", dodao je Matić, koji ne negira da krivice ima i drugde, u Vojvodini i gradu Novom Sadu.

"Zašto naši klupski čelnici nisu tražili pismeni dogovor, iako u ABA sada tvrde da su pravila promenjena?! Onda ne bi mogli da vrdaju ni Roman Lisac ni Bilić, ni Lorbek. Morali smo tu odluku da tražimo. Međutim, ne bi trebalo samo ovaj klub da bude taj koji želi da igra na jakoj međunarodnoj sceni. To bi trebalo da bude i interes grada Novog Sada i pokrajine. Ipak, u svemu postoji i odgovornost ljudi iz kluba jer nemoguće je da, recimo, Široki nađe novac, a mi ne. Najveći gubitnici su igrači, koji su izneli čitav teret, i mi iz struke. Veliki je to šamar i našem gradu".

Osim u Jadranskoj ligi, Radnički će sledeće sezone igrati i u Evrokupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve