Nova vest
Košarka

Utorak, 09.07.2013.

14:32

Partizan čeka Igokeu, CZ u Širokom

Košarkaši Partizana mt:s odbranu titule u regionalnoj ABA ligi počeće 5. oktobra u hali „Pionir“ protiv Igokee, dok će Crvena zvezda gostovati Širokom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na svom debiju u Jadranskoj ligi, Mega Vizura će u Smederevu dočekati Cedevitu, dok će Radnički, koji je dobio specijalnu pozivnicu umesto Vojvodine, gostovati Ciboni u Zagrebu.

Žrebom u Zagrebu, odlučeno je da se u prvom kolu sastaju još i Krka – Budućnost, Zadar – Solnok i MZT Skoplje – Olimpija.

Partizan posle meča sa Igokeom dočekuje Mega Vizuru, dok će Zvezda nastaviti boravak u Bosni i Hercegovini i tri dana posle duela sa Širokim igrati u Laktašima sa Igokeom.

Prvi ’večiti’ derbi na programu je u okviru 21. kola 16. novembra, a domaćin će, kao i prethodnih sezona, biti Partizan. Drugi je zakazan za 22. februar.

Prema prvobitnom planu, neće biti nikakvih većih pauza tokom sezone, a poslednje kolo na programu je 29. marta.

Još uvek nije definisano kako će se igrati sama završnica sezone, svi se sećaju problema oko plasmana u Evroligu i želje da se igra plej-of, ali postoji mogućnost da ostane ’fajnal for’. Timovi će svoje stavove po tom pitanju morati da iznesu do 19. avgusta.

Takođe, na Skupštini u Zagrebu je doneta odluka da oni timovi koji se kroz ABA ligu plasiraju u Evroligu, bilo direktno ili u kvalifikacije, imaju zagarantovano mesto u regionalnom takmičenju naredne sezone.

Vojvodina je, inače, posle odluke čelnika ABA da dodeli Radničkom specijalnu pozivnicu umesto Novosađanima, najavila tužbu protiv regionalnog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve