Nova vest
Košarka

Petak, 28.06.2013.

08:22

Marinine devojke igraju za finale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra od 17 časova protiv selekcije Španije polufinalni meč na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpska košarkaškica Ana Dabović rekla je da je nacionalna reprezentacija pobedom nad Italijom i plasmanom u polufinale prvenstva Evrope u Francuskoj napravila ogroman uspeh, ali da se neće zadovoljiti do sada postignutim.

"Želimo da pokažemo da sve što smo radile na priprema nije bilo uzalud. Ovo je veliki uspeh, ne želimo sada da stanemo, posebno kada smo došli u situaciju da se borimo za medalju", rekla je Dabović.

Najbolje srpske košarkašice ostvarile su istorijski uspeh, jer su posle više od 20 godina izborile plasman u polufinale kontinentalnog šampionata.

Njihov protivnik u borbi za finale biće selekcija Španije, koja je bila bolja od Češke (75:58).

Mladja od sestara Dabović istakla je da Srbija posebnu pažnju mora da obrati na Albu Torens i tamnoputu Sančo Litl, koja na prvenstvu prosečno postiže 17, 7 poena i 11 skokova.

"Najviše ćemo se skoncentrisali na njih, to su dve najbolje igračice Španije. Gledale smo ih protiv Češke, ali sve će zavisiti od naše igre. Španija je najjača ekipa, dokazale su to igrama na prvenstvu. To, medjutim, ne znači da ćemo u meč ući sa belom zastavom. Kao i do sada, borićemo se od početka do kraja i pružićemo maksimum", poručila je 23-godišnji bek Srbije.

Ona je dodala da je povreda kolena, koju je zadobila na meču sa Hrvatskom, neće odvući od tima u trenucima kada je najvažnije.

"Želja je veća od povrede, nije ništa strašno, potreban mi je mali odmor, što mi u ovom trenutku nemamo. Želim da do kraja budem uz ekipu i pomognem, nadam se da će koleno izdržati još dve utakmice kako bismo došli do medalje", zaključila je Dabovićeva.

Polufinalna utakmica izmedju Srbije i Španije na programu je od 17 sati u Oršiju, a u drugom polufinalu od 20 sati sastaju se domaćin Francuska i Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve