Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.06.2013.

20:18

Butulija: Priželjkivale smo Italiju

Košarkašica Srbije Dajana Butulija izjavila je da nacionalni tim mora da iskoristi šansu i novom pobedom kruniše dobre igre na prvenstvu Evrope u Francuskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srpske košarkašice će u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata igrati protiv selekcije Italije, koja savladala Crnu Goru 66:60 i zauzela treće mesto u grupi E.

"Borimo se za polufinale i ostvarenje sna, ne sumnjam da će naš tim biti još borbeniji i možda prevazići sebe i svoje mogućnosti. Ko zna kada ćemo opet imati šansu da ovoliko blizu budemo ogromnom uspehu", rekla je Butulija Tanjugu.

Ona je dodala da je od početka priprema verovala da Srbija konačno može da napravi uspeh na velikim takmičenjima.

"Mi smo od početka verovale i znale da možemo da napravimo mnogo, samo što je pritisak prvih utakmica učinio svoje da nesrećno izgubimo. Kako su prošli uvodni mečevi, igrale smo sve bolje i hrabrije", dodala je košarkašica Srbije.

Izabranice Marine Maljković su u pripremnom periodu dva puta pobedile Italiju, na "Trofeju Beograda 2013" bilo je 73:53, a na turniru "Kalipski Kup" u Mogiljevu (Belorusija) 73:62.

"Možda smo njih i potajno prizeljkivale. Igrale smo u pripremnom periodu i dva puta ih pobedile, ali ovo je sada sasvim drugi tim. Biće teško, jer i Italija takođe igra sve bolje. Evo, danas su izbacile jednu sjajnu Crnu Goru" , istakla je Butulija.

Četvrtfinalna utakmica Srbija . Italija biće odigrana u sredu od 20 sati u Oršiju.

"Biće teško protiv Italije"

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je da ekipu čeka izuzetno teška utakmica protiv Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Italije, iako smo tu istu selekciju dva puta dobili u prijateljskim susretima u Beogradu i Belorusiji", rekla je Maljkovićeva.

Ona je dodala da je Italija u ta dva duela sa Srbijom igrala ispod svojih mogućnosti i u mnogo slabijem sastavu.

"Radi se o jako kvalitetnim protivnizama koje su u tim duelima igrale ispod svojih realnih mogućnosti. S njima smo igrale i prošlog leta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i tada su bile u mnogo slabijem sastavu od ovog", dodala je selektorka Srbije.

Maljkovićeva je kao glavni adut Italijanki navela dobru odbranu i trčanje.

"Ja sam još tada govorila o koliko se ozbiljnom protivniku radi. Nimalo nas nisu zavarale nekim slabijim izdanjem u tim mečevima. One ovde u Francuskoj igraju odličnu košarku, gde dominira jako kvalitetno trčanje i ozbiljan stepen kolektivne agresivnosti u odbrani", zaključila je Marina Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve