Nova vest
Košarka

Sreda, 19.06.2013.

23:43

EP: Bez Savovića na spisku BiH

Selektor BiH Aco Petrović saopštio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a na njemu nema igrača Crvene zvezde Borisa Savovića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zanimljivo je da se Savović našao na prvobitnom spisku, koji je Petrović objavio pre nekoliko nedelja, a tada je ponovio da će odluku o tome za koju će reprezentaciju igrati doneti po završetku sezone.

Savović bi mogao da igra za BiH, Srbiju ili Crnu Goru, ali se na kraju nije našao ni na jednom spisku za predstojeći Šampionat ‘Starog kontinenta’.

Selektor ‘orlova’ Dušan Ivković pojasnio da Savović nije na spisku zato što nema naše košarkaško državljanstvo, pa se očekivalo da će braniti boje Bosne i Hercegovine u Sloveniji. Ipak, sve dileme razrešio je Petrović, koji je u sredu istakao da će za ‘zmajeve’ igrati samo oni igrači koji čvrsto to žele.

Petrović je za vođu tima odredio Mirzu Teletovića, igrača Bruklin Netsa, a na spisku se nalazi 16 igrača, među kojima je i Nemanja Gordić iz Partizana.

Na spisku su: Zak Rajt (Spartak Sankt Peterburg), Muhamed Pašalić (Aris), Filip Adamović (Igokea), Nihad Đedović (Alba), Nemanja Gordić (Partizan), Marko Šutalo (Široki), Ante Mašić (Cedevita), Dalibor Peršić (Široki), Adin Vrabac (Spars), Mirza Teletović (Bruklin Nets), Edin Bavčić (Kaod), Miralem Halilović (Zagreb), Nedžad Sinanović (Valjadolid), Elmedin Kikanović (Jenisej), Andrija Stipanović (Vanoli Kremona), Jusuf Nurkić (Cedevita).

Bosna i Hercegovina će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, od 4. do 22. septembra, igrati u grupi B sa Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Letonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve